اصلاح سبک زندگی برای داشتن قلبی سالم/ ورزش کنیم و سیگار نکشیم

به گزارش ایرنا، سعید علیپور پارسا روز یکشنبه با اشاره به این که اتحادیه جهانی قلب روز 29 سپتامبر - هشتم مهر - را به عنوان روز جهانی قلب برای افزایش آگاهی جهانیان درباره بیماری های قلبی عروقی تعیین کرده است، بر اهمیت پیشگیری از بیماری های قلب و عروق تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، سعید علیپور پارسا روز یکشنبه با اشاره به این که اتحادیه جهانی قلب روز 29 سپتامبر - هشتم مهر - را به عنوان روز جهانی قلب برای افزایش آگاهی جهانیان درباره بیماری های قلبی عروقی تعیین کرده است، بر اهمیت پیشگیری از بیماری های قلب و عروق تاکید کرد.

این متخصص با بیان این که یک سوم مرگ ها در جهان ناشی از بیماری های قلبی و عروق مغزی است، گفت: بیماری های قلب و عروق مسئول شایع ترین علل مرگ ومیر در سطح جهان هستند به طوری که صرف نظر از بیماری های واگیردار، 50 درصد از مرگ ومیرها به دلیل ابتلا به بیماری های قلبی است.

به طور کلی هر نوع دردی در ناحیه ناف، معده، دست، سینه و پشت گردن ایجاد شود، به ویژه اگر این درد با فعالیت بدنی، بیشتر شود و یا با عرق سرد همراه باشد باید حتما و فورا به پزشک مراجعه شود فست فود و قلب!

وی درباره شعار روز جهانی قلب مبنی بر «قهرمان قلب خود باشیم» افزود: این شعار با این هدف که به خودمان و دیگران قول بدهیم که عوامل مسبب در ایجاد بیماری های قلبی را کنترل کنیم، سیگار نکشیم و رژیم غذایی سالم داشته باشیم، ورزش کنیم و این موارد را به دیگران هم توصیه کنیم، انتخاب شده است.

علیپور با بیان این که به دلیل سبک غلط زندگی ماشینی امروزی فعالیت ها به خودی خود کم شده است، بی تحرکی را یکی از عوامل خطرساز در بروز بیماری های قلبی دانست.

مصرف فست فود و استرس از عوامل بیماری های قلبی است

وی در ادامه استفاده از رژیم های غذایی نامناسب، مصرف غذای فوری و استرس هایی که در طول روز فشارهای روانی فراوانی را به افراد تحمیل می کند را از دیگر عوامل بروز و یا تشدید بیماری های قلبی و عروقی ذکر کرد.

اصلاح سبک زندگی، پرهیز از مصرف دخانیات و ورزش کردن، توصیه دیگری بود که عضو هیئت علمی دانشگاه برای پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی بر آن تأکید کرد.

صرف نظر از بیماری های واگیردار، 50 درصد از مرگ ومیرها در جهان به دلیل ابتلا به بیماری های قلبی است علیپور خطاب به بیمارانی که تحت درمان دارویی هستند و یا در این افراد اعمال جراحی انجام شده است گفت: این افراد توصیه های پیشگیرانه، مصرف منظم دارو و رعایت توصیه های پزشک را جدی بگیرند.

درد قفسه سینه را جدی بگیرید

وی با بیان این که متأسفانه خیلی از بیماری های قلبی بدون علامت هستند، توضیح داد: شایع ترین علامت و نشانه بیماری قلبی درد قفسه سینه است، البته باید به این نکته توجه داشت که هر دردی در قفسه سینه الزاماً مشکل قلبی نیست ولی دردهایی که در فعالیت ها بیشتر در این ناحیه حالتی فشارنده دارند باید جدی تر گرفته شود.

علیپور توضیح داد: به طور کلی هر نوع دردی در ناحیه ناف، معده، دست، سینه و پشت گردن ایجاد شود، به ویژه اگر این درد با فعالیت بدنی، بیشتر شود و یا با عرق سرد همراه باشد باید حتما و فورا به پزشک مراجعه شود.

نظرات

captcha