آغاز برداشت 120 هزار تن پیاز از مزارع استان زنجان

مسیح اله محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کشاورزان برداشت پیاز را از اوایل مهرماه آغاز می کنند، افزود: میانگین عملکرد این محصول در هر هکتار بیش از 54 تن است.

مسیح اله محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کشاورزان برداشت پیاز را از اوایل مهرماه آغاز می کنند، افزود: میانگین عملکرد این محصول در هر هکتار بیش از 54 تن است.

وی، زرگان، زرجان، مروارید، ارغوان، سوئیت اسپانیش، محلی طارم و سفید محلی را از ارقام پیاز کشت شده در این استان ذکر کرد و اظهار داشت: طی سال های اخیر کشت نشائی پیاز در مزارع استان در حال پیگیری و افزایش است.

محمدی یادآور شد: کشاورزان با استفاده از نشاء محصول اقدام به کشت مزارع خود می کنند که امیدواریم استفاده از این روش سرعت بهتر و بیشتری را با توجه به به شرایط کشت استان به خود بگیرد.

وی ادامه داد: این اقدام موجب افزایش تولید در واحد سطح، کاهش هزینه های تولید از جمله مصرف کود و سم و صرفه جویی در میزان آب و کوتاه کردن زمان آبیاری می شود.

محمدی گفت: کشت نشائی پیاز 200 هکتار از اراضی زیرکشت زراعی استان را به خود اختصاص داده است و با این روش میانگین عملکرد تولید به 80 تن در هکتار افزایش خواهد یافت.

سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان 32.6 درصد و این میزان در میانگین کشوری 18.3 است و حدود 100 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول به کار هستند که سالانه 306 هزار و 589 تن محصول تولید می کنند.

در زمان حاضر پنج درصد از اراضی کشاورزی کشور معادل 839 هزار هکتار در استان زنجان است که این میزان شامل 445 هزار هکتار اراضی زراعی و 83 هزار و 428 هکتار اراضی باغی است.

بیش از 338 هزار هکتار از زمین های زراعی استان دیم و بیش از 106 هزار هکتار آبی است و یک هزار و 325 هکتار از سطح زیرکشت باغات استان نیز دیم 82 هزار و 103 هکتار آبی است.

سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان 26.7 درصد و این میزان در میانگین کشوری 12.57 درصد است.

نظرات

captcha