اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
معاون نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که هنوز تصمیمی درباره مرحله بعدی تعیین مرزها گرفته نشده است. نمایندگان مخالف دولت با آیین نامه تعیین مرزها مخالفند و معتقدند که نبود نقشه ای با تاریخ مشخص می تواند به نفع جمهوری آذربایجان باشد.
روز گذشته دادگاه قانون اساسی ارمنستان، آیین نامه را مطابق قانون اساسی تشخیص داد. هنوز از سوی قوه مجریه این کشور اعلام نشده که این سند چه زمانی برای تصویب به پارلمان ارسال خواهد شد. این سند فعالیت های مشترک کمیسیون های ارمنستان و جمهوری آذربایجان را تنظیم می کند. ایروان و باکو این سند را در 30 اوت امضا کردند.
نمایندگان مجلس مخالف دولت ارمنستان اعلام کرده اند که قصد دارند در مجلس به این طرح رأی منفی دهند. آن ها می گویند که با تعیین مرزها موافق هستند، اما نه با این آیین نامه. به طور خاص، آن ها انتقاد می کنند که در این سند، هیچ نقشه ای با تاریخ مشخص ذکر نشده است و معتقدند که این امر می تواند زمینه را برای اعمال نظرهای یکجانبه از سوی جمهوری آذربایجان فراهم کند.
ماده پنجم این آیین نامه نیز مورد انتقاد مخالفان قرار گرفته است. در این ماده آمده است که "کار تعیین مرزها توسط کمیسیون ها به صورت بخش های جداگانه توافق شده مرز انجام می شود و توصیف این بخش ها تا زمان تکمیل تعیین مرز، توافق شده تلقی خواهد شد." مخالفان معتقدند که تعیین مرز به صورت بخش به بخش می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد.
معاون نخست وزیر ارمنستان تأکید کرد: من به شما اطمینان می دهم که این کاملاً قانونی است و اگر شما با دقت به صورت جلسه 18 آوریل و آیین نامه امضا شده مراجعه کنید، ارتباط را احساس خواهید کرد و متوجه خواهید شد که هیچ تناقضی در این فرآیند وجود ندارد.
آرای حزب حاکم پیمان مدنی ارمنستان برای تصویب این آیین نامه بدون حضور مخالفان کافی است، اما نمایندگان این حزب هنوز به طور واضح اعلام نکرده اند که قصد دارند چگونه رأی دهند. انتظار می رود که آن ها موافق باشند، زیرا هفته گذشته آرتور هوهانیسیان، دبیر فراکسیون حزب حاکم، در مورد این سند اظهارنظر مثبتی کرده بود.
هوهانیسیان اعلام کرد: در واقع، با ترسیم نهایی مرزها، ما آخرین ریسک حمله قانونی به جمهوری ارمنستان را از بین برده ایم و مرز روشنی داریم که ساکنان کیرانتس، باغانیس و ووسکپار در استان تاووش از آن راضی هستند و در اینجا مشکلی نداریم. در واقع، قوانین و روش کار برای تعیین مرزها در همین فرآیند شکل گرفته و اعلامیه آلماتی که بر اساس آن این اتفاق در کیرانتس رخ داد، برجسته شده است. به عبارت دیگر، ما می توانیم نتیجه بگیریم که تعیین مرز در کیرانتس یک نمونه اولیه بود که بر اساس آن ما یک روش کار ایجاد کردیم و بر اساس آن، این روش را در طول کل مرز گسترش خواهیم داد.
در ارمنستان، تنها یک گام تا تصویب نهایی آیین نامه در سطح ملی باقی مانده و آن رأی گیری در پارلمان است، در حالی که در جمهوری آذربایجان در این مورد ابهام وجود دارد. باکو حتی متن این سند را منتشر نکرده و مشخص نیست که آیا این سند به دادگاه قانون اساسی آذربایجان ارسال خواهد شد، توسط رئیس جمهور تأیید خواهد شد یا به پارلمان خواهد رفت.
هاکوب بادالیان، تحلیلگر سیاسی ارمنی، با اشاره به این موضوع، معتقد است: به طور کلی، آذربایجان این فرآیندها و توافقات را صرفاً ابزاری برای دیکته کردن شرایط سیاسی به ارمنستان در راستای استراتژی یا تاکتیک خود می بیند و حتی ممکن است که آذربایجان فرآیند پیشبرد آیین نامه از طریق رویه های داخلی را به ابزاری برای دیکته کردن شرایط سیاسی تبدیل کند. یعنی ممکن است شرایطی را مطرح کند تا بتواند تصویب این آیین نامه را از طریق رویه های داخلی پیش ببرد.
بر اساس این آیین نامه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان توافق کرده اند که تعیین مرز را بر اساس اعلامیه آلماتی 1991 انجام دهند، اما این توافق نهایی نیست. در آیین نامه آمده که ممکن است در آینده و پس از امضای توافقنامه صلح، این فرآیند بر اساس اصول دیگری انجام شود. طرفین می توانند برای تعیین مرز از کارشناسان استفاده کنند، داده های نقشه برداری و ژئودزی (زمین سنجی) و عکس ها را مبادله کنند، دستورالعمل های کار مشترک، ایجاد نقشه مرزی و توصیف مسیر مرز در بخش های مختلف مرز در طول فرآیند تعیین مرز را تدوین و تصویب کنند که تا پایان فرآیند تعیین مرز توافق شده تلقی می شود.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}