اخذ مجوز تسهیلات تبصره 18 برای جامعه عشایری چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: در سال جاری مجوز 25 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 18 با کارمزد چهار درصد برای عشایر گرفته شده که پس از معرفی به بانک های عامل به آن ها ارائه خواهد شد.

محمد محمودی در گفت وگوبا ایسنا با بیان اینکه 124 هزار عشایر درون کوچ و برون کوچ در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، اظهار کرد: عمده عشایر برون کوچ در شهرستان کوهرنگ و اردل هستند.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با اشاره به تقویم کوچ که با اداره منابع طبیعی، دادستان، معاونت عمرانی استانداری و فرماندهی نیروی انتظامی استان تنظیم شده است، گفت: مدیریت کوچ عشایر، فصل کوچ و قشلاق عشایر 31 شهریورماه اعلام شد.

وی ادامه داد: هم اکنون بخش زیادی از عشایر برون کوچ استان مناطق ییلاقی را ترک کرده و تنها تعدادی باقی مانده اند.

محمودی در خصوص رعایت برنامه زمان بندی مدیریت کوچ، افزود: هشدارهایی در قالب پیامک های متعدد برای عشایر ارسال شده و باتوجه به سامانه های بارشی که از سوی اداره کل هواشناسی استان پیش بینی می شود، به عشایر هشدار داده شده که در مناطق سیل خیر از اسکان خودداری کرده و سایر موارد مدیریت کوچ را نیز رعایت کنند، همچنین اداره کل راهداری استان در مدت 20 روزی که عشایر در حال کوچ هستند، گشت های راهداری را در مسیرهای مواصلاتی مستقر کرده تا عشایر با ایمنی و سلامت کامل مسیر کوچ را طی کنند.

لازم است عشایر از بُعد تک معیشتی خاج شوند

وی گفت: سازمان امور عشایر در خصوص بهبود وضعیت معیشت عشایر و تقویت بنیه اقتصادی آن ها تاکید کرده که لازم است از بُعد تک معیشتی خارج شده و به عبارتی متکی به دام و زندگی معمول عشایری نباشند، در حقیقت سبک زندگی آن ها نیازمند بازنگری و اصلاح است.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری در خصوص تقویت بنیان های اقتصادی خانواده عشایری،اضافه کرد: چند طرح مهم از جمله گردشگری عشایر، فرآورده های گوشتی، گیاهان دارویی و صنایع دستی عشایر در دستور کار قرار گرفته است.

استقبال عشایر چهارمحال و بختیاری از حرفه زنبورداری

وی ادامه داد: عشایر چهارمحال و بختیاری علاوه بر ورود به چهار حوزه گردشگری، فرآورده گوشتی، صنایع دستی و گیاهان دارویی، از حرفه زنبورداری نیز استقبال خوبی کردند.

محمودی گفت: سال گذشته 75 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 18 با سود چهار درصد و بازپرداخت هفت ساله بین عشایر توزیع شد که پس از ثبت نام و تایید در سامانه ثبتی _ مبنایی این وام را دریافت کردند.

محمودی در پایان با بیان اینکه ماهانه یک هزار و 497 تن آرد در استان بین عشایر در مناطق ییلاقی توزیع می شود، خاطرنشان کرد: هم اکنون با پیگیری های صورت گرفته سهمیه آرد عشایری که از چهارمحال و بختیاری به خوزستان کوچ می کنند، از طریق اتحادیه عشایری و کارخانه های خوزستان بین عشایر توزیع خواهد شد که در این راستا 1200 تن آرد عشایری برای استان خوزستان پیش بینی شده که سهمیه از استان خارج و در اختیار استان خوزستان قرار گرفته است.

انتهای پیام

نظرات

captcha