اصلاح آیین نامه استخدامی دهیاران کشور در دستور کار است

به گزارش ایرنا، مجتبی رضازاده روز یکشنبه در همایش گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر استان مرکزی در سالن غدیر استانداری این استان در اراک، افزود: اتفاق خوبی در سال اخیر رخ داد و بعد از 12 سال، آیین نامه و دستورالعمل حقوق و دستمزد دهیاران ارتقا یافت که البته بسنده به این آیین نامه نمی کنیم.

به گزارش ایرنا، مجتبی رضازاده روز یکشنبه در همایش گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر استان مرکزی در سالن غدیر استانداری این استان در اراک، افزود: اتفاق خوبی در سال اخیر رخ داد و بعد از 12 سال، آیین نامه و دستورالعمل حقوق و دستمزد دهیاران ارتقا یافت که البته بسنده به این آیین نامه نمی کنیم.

وی بیان کرد: اگر آیین نامه استخدامی دهیاران اصلاح شود، نیروی دهیاری و دهیاران از بحث قانون کار خارج می شوند و در قالب قانون خدمات کشوری و مثل و همانند شهرداری ها دارای یک نظام مدیریت منابع انسانی مختص خود می شوند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ادامه داد: بعد از 10 سال، پنج هزار نیروی انسانی جذب دهیاری های کشور شد که سهم استان مرکزی از این تعداد، 282 نفر بود و این استان جزو اولین ها در کشور بود که آزمون جذب نیرو را برگزار کرد.

رضازاده اظهار کرد: سازمان شهرداری ها و دهیاری ها استان مرکزی در ارزیابی عملکرد سال 1402 به عنوان برتر کشور معرفی شد که این مهم با تلاش دهیاری ها، شوراهای روستایی و راهبردهای مدیریتی استان محقق شده است.

وی با بیان اینکه، روز روستا و عشایر فرصتی برای تجلیل و قدردانی از خدمات فعالان و خدمتگزاران این بخش است، گفت: این روز همچنین فرصتی برای یادآوری اهمیت موضوع روستا در توسعه و آبادانی کشور است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اضافه کرد: 25 درصد جمعیت کشور در حوزه روستایی است، اما زیرساخت اصلی کشور در حوزه اقتصاد، تولید و زنجیره ارزش آفرینی جامعه از بستر روستا است.

رضازاده اظهار کرد: دهیاران نمایندگان عالی مردم و ابزار کارآمد حکمرانی و حاکمیت در کشور هستند و منتخب شوراهای اسلامی روستایی همه وظایف خود در راستای خدمت برای توسعه روستاها به کار گرفته اند.

وی عنوان کرد: هرچه در راستای توسعه روستایی گام برداشته شود، کیفیت زندگی در این مناطق بهتر می شود و خدمات گسترده ای از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در روستاها ارایه شده که قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور افزود: طرح حامی بیمه دهیار برای نخستین بار در کشور در حال اجرا است و در راستای تسهیلات با نرخ کم نیز حمایت های ویژه ای در حوزه جوانی جمعیت برای دهیاران دارای سه فرزند و بیشتر، دهیاران دارای 2 مسئولیت و دهیارانی که طرح درآمدزا داشته باشند، در نظر گرفته شده است.

رضازاده عنوان کرد: استراتژی و راهبرد دفتر روستایی در سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، حمایت و پشتیبانی از دهیاران است که در خط مقدم خدمت در جامعه روستایی قرار دارند.

وی گفت: دهیاری ها نباید وابسته به منابع دولت باشند و استان مرکزی به دلیل صنعتی بودن، یکی از استان های خوب کشور به لحاظ منابع پایدار دولتی است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ادامه داد: در بسیاری از استان های کشور پروژه های عمرانی به دلیل منابع مالی ضعیف اجرا نمی شود.

رضازاده تاکید کرد: استان مرکزی بسترهای خوبی در گردشگری روستایی دارد که باید شناسایی و مورد بهره گیری قرار گیرد.

وی با بیان اینکه، ستاد خیرین توسعه شهری و روستایی کشور در هفته جاری در سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور راه انداری شد، گفت: دهیاری ها و شهرداری ها بدون مشارکت و ارتباط دوسویه با مردم نمی توانند خدمات ارایه دهند و لازم است معتدمین در این خصوص شناسایی و از ظرفیت خیران داخلی و خارجی بهره گیری شود.

نظرات

captcha