بزرگراه امام خمینی

رژیم صهیونیستی اکنون می داند که در تمام شهرهای بزرگ لبنان نام یک خیابان به روشنی می درخشد: «خیابان امام خمینی». اکنون در منطقه «ضاحیه»، جوانان تندیس بزرگی از امام خمینی را نصب کرده اند که دست های خود را به مهربانی بر روی تمام مؤمنان جهان گشوده است. علاوه بر عراق، در شهرهای بقاع، در جنوب، در نبطیه و بلوار اصلی منتهی به فرودگاه بیروت نیز نام «امام خمینی» زینت بخش خیابان ها و مراکز مهم شیعیان، سنی ها و حتی مسیحیان لبنان است.

به گزارش ایسنا، تقی دژاکام در یادداشتی نوشت:

1 ـ سه روز پس از ششم ژوئن 1982 (خرداد 1361) که ارتش اسرائیل تهاجم گسترده خود را از زمین، هوا و دریا به لبنان آغاز کرد و طی آن تقریباً دوسوم نیروهای نظامی و شبه نظامی خود را به کار گرفت و فقط در روز اول عملیات بیش از 300 فروند هواپیمای بمب افکن، کشور لبنان را بمباران کرد، در منطقه «خلده» که مدخل ورودی بیروت در جنوب این شهر است، عده ای از جوانان مذهبی شیعه با سلاح سبک و با شعار «الله اکبر» توانستند راه را بر اسرائیلی ها ببندند. این گروه در مصاحبه با خبرنگارانی که جهت اطلاع از هویت آنان به منطقه خلده رفته بودند، اعلام کردند از «پیروان امام خمینی» و عمدتاً دانشجویانی سازماندهی شده در مساجد و منطقه مورد اشاره اند که دانشکده علوم را سنگری برای مقاومت برگزیده اند. این دانشجویان کم شمار موفق شدند ضمن وارد آوردن تلفات سنگین به سربازان اشغالگر اسرائیلی، چندین تانک و نفربر را به تصرف خود درآورند و آن ها را در خیابان های بیروت به تماشای عموم و البته خبرنگاران داخلی و خارجی بگذارند. 
این مقاومت شگفت انگیز در برابر ارتشی که تا آن موقع در جهان اسلام مقاومت قابل ذکری در مقابل آن صورت نگرفته بود، دیگر جوانان منطقه شیعه نشین «ضاحیه» در جنوب بیروت را متوجه توانایی های خود کرد و آنان توانستند 42 روز تمام در مقابل ارتش کلاسیک و تا بن دندان مسلح رژیم صهیونیستی، مقاومت کنند. بدین ترتیب پس از پایان هجوم وحشیانه صهیونیست ها به لبنان، «ضاحیه» تنها منطقه ای بود که این ارتش نتوانسته بود وارد آن شود. 
2 ـ از چند ماه بعد، شعارهایی حاوی عبارت «حزب الله» در لبنان ظهور یافت، اما این عبارت نه به صورت عنوان رسمی یک گروه سیاسی بلکه به معنای عام آن به کار می رفت. از طرفی ارتش اسرائیل با ادامه حضور در لبنان، به قتل عام های گسترده خود نیز ادامه داد. در 16 سپتامبر (25 شهریور) همین سال، شبه نظامیان دست نشانده ارتش اسرائیل با حمله به اردوگاه آوارگان فلسطینی در «صبرا» و «شتیلا»، 3 هزار فلسطینی اعم از پیرمرد، پیرزن و زنان و کودکان را که در پی خروج رزمندگان فلسطینی، بی سرپرست مانده بودند قتل عام کردند. 
این جنایت تاریخی موجب شد حتی گروه های سیاسی و قومی بی اعتقاد به مبارزه مسلحانه علیه اسرائیل، به این تنها راه پیروزی ایمان بیاورند. 
حالا دیگر در برابر هر جنایت ارتش اسرائیل، یک عملیات شهادت طلبانه از سوی مؤمنان انقلابی و جوانان لبنانی صورت می گرفت؛ جوانانی که از ششم ژانویه 1984 (16 دی 1362) رسماً می توانستند با عنوان جدید «مقاومت اسلامی» و «حزب الله» وارد عملیات شوند. این اقدامات موجب شد سه کشور امریکا، انگلیس و اسپانیا درست یک ماه پس از اعلام موجودیت رسمی حزب الله، نیروهای خود را از لبنان خارج کنند و یک ماه بعد از آن هم فرانسه مجبور به این کار شد. 
اخراج بیگانگان از کشور، پیروزی قاطعی برای حزب الله لبنان به شمار می آمد و همگان ـ شیعه و سنی و مسیحی ـ حزب الله را با احساسات ستایش آمیز خود تحسین می کردند. بخصوص اینکه متعاقب خروج نیروهای چند ملیتی، ارتش اسرائیل از حومه بیروت تا شمال شهر صیدا عقب نشینی کرد و دولت دست نشانده «امین جمیل» نیز در موضع ضعف سرانجام تن به لغو کامل موافقت نامه خفت بار سازش با تل آویو داد. 
3 ـ در 25 ژوییه 1993، ارتش اسرائیل بار دیگر عملیات سه مرحله ای خود را به لبنان آغاز کرد. این در شرایطی بود که حزب الله با محبوبیت گسترده در میان توده های مردم توانسته بود در انتخابات پارلمانی رأی خوبی بیاورد. هواپیماهای اسرائیل مواضع حزب الله در روستاهای جنوب لبنان را بمباران کردند. سپس بالگردهای این رژیم در مرحله دوم عملیات، مناطق پیرامون شهرک های جنوب را بمباران کردند و در مرحله سوم مناطق مسکونی در کلیه شهرک ها و روستاهای جنوب بمباران شد.

نیروی دریایی رژیم اشغالگر صهیونیستی نیز بنادر صیدا و صور را محاصره کرد و طی هفت روز، 25 هزار گلوله توپ به جنوب لبنان شلیک کرد. در نتیجه این حملات همه جانبه، 150 نفر کشته، 500 نفر مجروح و صدها نفر از جنوب لبنان آواره شدند.

حزب الله نیز در پاسخ به این تهاجم گسترده، شهرک های یهودی نشین در شمال اسرائیل را زیر حملات موشک های کاتیوشای خود قرار داد که در نتیجه 200 هزار نفر از ساکنان شمال اسرائیل آواره شدند و از آنجا که شمال اسرائیل، در واقع قطب کشاورزی صنعتی و توریستی این کشور محسوب می شد و می شود، مختل شدن امنیت در آن منطقه ضربات سنگین اقتصادی برای رژیم تل آویو در پی داشت. به همین دلیل یک هفته پس از این عملیات، زمامداران اسرائیل متوجه شدند که دچار اشتباه محاسبه شده اند، زیرا نه تنها افکارعمومی در جنوب لبنان علیه حزب الله برانگیخته نشد بلکه برعکس، محبوبیت حزب الله نه تنها در بین شیعیان بلکه سنی ها و مسیحیان نیز تشدید شد و از آن سو افکارعمومی داخل اسرائیل به شدت دولت حاکم بر این رژیم را برای پایان دادن به این عملیات تحت فشار قرار داد.

مرحوم «رفیق حریری» که آن موقع نخست وزیر لبنان بود در مصاحبه با روزنامه فرانسوی لوموند با عباراتی طنزآمیز اعلام کرد: «اگر هدف اسرائیل، انهدام و نابود کردن جنوب لبنان بوده، در این کار به موفقیت رسیده است، اما اگر در نظر داشت مقاومت و ریشه های آن را از بین ببرد، ناکام شده است!»

4 ـ در پی هلاکت «اسحاق رابین» نخست وزیر وقت اسرائیل در آبان ماه 1374 توسط یک یهودی ناراضی و توقف مذاکرات صلح میان سوریه و اسرائیل، شیمون پرز که توان از سرگیری مذاکرات صلح را نداشت و از سویی نمی خواست انتخابات پارلمانی پیش رو را از دست بدهد، در 11 آوریل 1996 (22/1/1375) عملیات گسترده نظامی خود را علیه لبنان از هوا، دریا و زمین تحت عنوان «خوشه های خشم» آغاز کرد و مناطق مسکونی جنوب بقاع، بیروت و جبل را مورد شدیدترین و بی سابقه ترین حملات از زمان تجاوز سال 1982 قرار داد. این عملیات 16 روزه باعث وارد آمدن تلفات سنگینی به غیرنظامیان لبنانی شد، اما مهم ترین فاجعه در روستای «قانا» در جنوب لبنان اتفاق افتاد. در 18 آوریل باقیمانده اهالی این روستا که نتوانسته بودند روستای خود را ترک کنند به پایگاه نیروهای سازمان ملل در نزدیک روستای قانا پناه بردند تا از حملات ارتش اسرائیل در امان بمانند، اما توپخانه ارتش صهیونیستی با هدف گیری دقیق محل تجمع آنان، اکثر آنان را قتل عام کرد. در این اقدام جنایتکارانه بیش از 100 روستایی کشته و همین تعداد نیز زخمی شدند.

حزب الله لبنان نیز در پاسخ به این حملات، شهرک های یهودی نشین شمال اسرائیل را به شدت زیر آتش موشک های کاتیوشای خود قرار داد و ضمن وارد آوردن خسارات فراوان به آنها، موج عظیمی از آوارگی در میان ساکنان این مناطق ایجاد کرد و در نتیجه ضمن اینکه «پرز» زیر فشارهای داخلی و خارجی مجبور به تن دادن به «تفاهمنامه آوریل» شد، در انتخابات پارلمانی نیز شکست خورد و باز هم حزب الله لبنان پیروز از میدان درآمد و باز هم بر محبوبیت گسترده این تشکل افزوده شد و پنج ماه بعد، بار دیگر در انتخابات پارلمانی لبنان به پیروزی خوبی رسید.

5 ـ علی رغم توافق طائف در 1989، اسرائیل هنوز خاک لبنان را ترک نکرده بود. اقبال گسترده مردم لبنان حتی مسیحیان و اهل تسنن به حزب الله باعث شد که آن ها به تدریج از بهار سال 2000 عملیات ایذایی علیه مقرهای نظامی اشغالگران صهیونیست در خاک لبنان را به شدت افزایش دهند طوری که ارتش اسرائیل مجبور شد یک هفته قبل از اولتیماتوم حزب الله در هفتم ژوییه از خاک لبنان (به جز مزارع شبعا) خارج شود.

البته برای مزارع لبنانی شبعا هم اسرائیل مجبور شد در شش سال بعد در جنگی 33 روزه و در حالی که از زمین و هوا و دریا به لبنان حمله کرده بود، هفت کشته و 22 مجروح بدهد، ضمن اینکه 34 تانک فوق پیشرفته مرکاوای خود را هم به طور تحقیرآمیزی از دست داد. اسرائیل متعاقب این ناکامی، اکثر تأسیسات مهم و زیربنایی شهر بیروت را بمباران کرد و 6 هزار نیروی احتیاط خود را هم به خدمت فراخواند و نخست وزیر لبنان را تهدید به حمله و شیعیان منطقه «ضاحیه» را تهدید کرد که از اطراف مقر «سیدحسن نصرالله» کنار بروند! این در شرایطی است که این بار از اقدامات متقابل حزب الله علاوه بر شیعیان و سنی ها و مسیحیان لبنان، جنبش اخوان المسلمین مصر و گردان های الاقصی (شاخه نظامی فتح) نیز ابراز شادمانی کردند و از حزب الله خواستند رها کردن دو نظامی اسرائیلی را به آزادی تنها اسرای لبنانی منحصر نکند و آن را به آزادی همه اسیران عرب دربند رژیم صهیونیستی مشروط کند.

6 ـ از خرداد سال 1361 که جوانان پیش گفته در منطقه خلده بیروت با خبرنگاران خارجی مصاحبه کردند و خود را از پیروان امام خمینی نامیدند تا امروز بیش از 42 سال می گذرد. در این مدت، جوانان و مجاهدان بسیاری به این تشکیلات پیوسته اند، بسیاری از جمله دبیرکل سابق آن (سیدعباس موسوی) و روز جمعه دبیرکل مجاهد سه دهه اخیر آن عالم بزرگ «سیدحسن نصرالله» به شهادت رسیده اند و بسیاری هم اکنون درخط مقدم آزادی لبنان و فلسطین علیه اشغالگرانند و روزبه روز بر شمار و محبوبیت و تأثیرگذاری آن ها نه فقط در بین امت اسلامی که آزادگان جهان افزوده می شود.

رژیم صهیونیستی اکنون می داند که در تمام شهرهای بزرگ لبنان نام یک خیابان به روشنی می درخشد: «خیابان امام خمینی». اکنون در منطقه «ضاحیه»، جوانان تندیس بزرگی از امام خمینی را نصب کرده اند که دست های خود را به مهربانی بر روی تمام مؤمنان جهان گشوده است. علاوه بر عراق، در شهرهای بقاع، در جنوب، در نبطیه و بلوار اصلی منتهی به فرودگاه بیروت نیز نام «امام خمینی» زینت بخش خیابان ها و مراکز مهم شیعیان، سنی ها و حتی مسیحیان لبنان است.

7. این روزها و ماه ها رژیم اسرائیل تمام فجایع پیش گفته را در این دو هفته دوباره در لبنان تکرار کرده است؛ جنایاتی که در این سال ها نتایجی کاملاً برعکس نصیب او کرده است. آن ها بی سابقه ترین جنایات تاریخ را بدتر از صبرا و شتیلا و قانا مرتکب شده و بیشترین تعداد ترور رهبران و فرماندهان فلسطینی و لبنانی و عراقی و ایرانی را در کارنامه خود ثبت کرده و به آن افتخار می کند. تمام فجایع پیش گفته را در این دو هفته دوباره در لبنان تکرار کرده اند؛ جنایاتی که در این سال ها نتایجی کاملاً برعکس نصیبشان کرده است. برخی از رسانه های خود اسرائیل دیروز اعتراف کردند که «با رفتن سیدنصرالله، حزب الله نابود نخواهد شد! نگرانی اصلی ما، اندیشه و ایمان جبهۀ مقاومت است؛ اعتقاد به جهاد فی سبیل الله و روحیۀ شکست ناپذیری حزب الله مانع هرگونه خوش بینی ما در آینده است.»

آری، اسرائیل اگرچه قدرت نمایی کرده است و در این شکی نیست؛ اما به قول خواننده مسیحی لبنان خانم جولیا پطرس در آهنگ مشهور «وین المَلایین؟»: «الله معنا، اقوی و اکبر مِن بنی صهیون»؛ خدایی که با ماست، قوی تر و بزرگ تر از صهیونیست هاست. با مقاومت مؤمنانه جوانان لبنان و فلسطین و اقدامات حتمی و ضروری و تلافی جویانه ایران اسلامی، دیر نیست که نام جدیدی بر خیابان های شهرهای بیت المقدس و تل آویو و حیفا و یافا و الجلیل بدرخشد: بزرگراه امام خمینی.

نظرات

captcha