مطالعات نشان می دهد؛

میکروب های بیماری لثه می توانند در تحریک سرطان نقش داشته باشند

یک مطالعه جدید نشان می دهد باکتری هایی که باعث بیماری لثه می شوند نیز می توانند خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را در افراد افزایش دهند.

به گزارشخبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند بیش از 12 گونه باکتری با افزایش 50 درصدی خطر ابتلاء به سرطان سر و گردن مرتبط هستند.

دکتر «ریچارد هیز »، یکی از نویسندگان ارشد از دانشگاه نیویورک، گفت: «نتایج ما دلیل دیگری برای حفظ عادات خوب بهداشت دهان و دندان است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نه تنها ممکن است به پیشگیری از بیماری پریودنتال (بیماری لثه) کمک کند، بلکه ممکن است از سرطان سر و گردن نیز محافظت کند.»

محققان خاطرنشان کردند که برخی از این میکروب ها به عفونت های جدی لثه منجر می شوند که می تواند استخوان فک و بافت های نرم اطراف دندان ها را از بین ببرد.

برای این مطالعه، محققان داده های سه پروژه تحقیقاتی در حال انجام از نزدیک به 160000 نفر را تجزیه و تحلیل کردند و همه عوامل خطر بالقوه سرطان را در آنها بررسی کردند.

به عنوان بخشی از این تحقیق، همه شرکت کنندگان نمونه هایی از بزاق ارائه کردند که تعداد و انواع باکتری های موجود در دهان آنها را نشان می داد.

در این مطالعه، محققان افراد را به مدت 10 تا 15 سال پیگیری کردند تا ابتلاء به هر نوع سرطان را ثبت کنند. در این مدت 236 بیمار مبتلا به سرطان سر و گردن تشخیص داده شدند.

تیم تحقیق میکروب های دهان بیماران سرطانی سر و گردن را با میکروب های 458 نفر دیگر که به سرطان مبتلا نشده بودند، مقایسه کردند.

به طور کلی، نشان داده شد که 13 گونه باکتری خطر ابتلاء به سرطان سر و گردن را افزایش یا کاهش می دهند که در مجموع باعث افزایش خطر 30 درصدی می شود.

محققان افزودند هنگامی که با پنج گونه باکتری دیگر که اغلب در بیماری لثه دیده می شوند ترکیب شود، خطر کلی تا 50 درصد افزایش می یابد.

هیز گفت: «یافته های ما بینش جدیدی در رابطه بین میکروبیوم دهان و سرطان های سر و گردن ارائه می دهد. این باکتری ها ممکن است به عنوان نشانگرهای زیستی برای شناسایی افراد در معرض خطر عمل کنند.»

محققان خاطرنشان کردند که این مطالعه هیچ افزایش خطر سرطان ناشی از قارچ های طبیعی در دهان را نشان نداد.

نظرات

captcha