اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
اداره کل شیلات استان بوشهر پی انتشار خبری با تیتر اعتراض صیادان دیری نسبت به صید ترال ماهیان یال اسبی جوابیه ای ارسال کرد.
متن این جوابیه به این شرح است:
خبرگزاری تسنیم در تاریخ 04/07/1403 با عنوان "اعتراض صیادان دیری نسبت به صید ترال ماهیان یال اسبی " توضیحات اداره کل شیلات استان بوشهر به منظور روشنگری و تنویر افکار عمومی ارسال می شود . خواهشمند است مقرر فرمایید مطابق قانون مطبوعات و رسانه ها اقدام مقتضی صورت پذیرد .در حال حاضر در آب های خلیج فارس صیادان به چندین روش صید به برداشت از ذخایر آبزیان می پردازند. هر روش صید در صورتی که از استاندارد های لازم برخوردار نباشد، می تواند آسیب هایی را به ذخایر آبزی و اکوسیستم وارد کند؛ خواه روش صید موردنظر مدرن باشد و خواه سنتی، خواه در اشل کلان صنعتی و خواه در سطح خرد؛ در نتیجه آسیب ایجادشده توسط یک شیوه صید، محدود به یک روش خاص صیادی نخواهد بود.
اما در صورتی که ابزار صید با توجه به گونه هدف، مکان، زمان و عمق صید طراحی، ساخت و به کاربرده شود می تواند با کمترین آسیب به اکوسیستم به صید بپردازد. به گونه ای که هم به ذخایر آسیبی وارد نشود و هم پایداری صید جامعه صیادی حفظ گردد.
بر همین اساس روش صید ترال هم مشابه هر روش صید دیگری نمی تواند فی نفسه مخرب باشد و بیان مطلق این روش به عنوان روش مخرب ترال کاملاً غیرکارشناسی و غیر علمی بوده و طرح چنین موضوعی نیز در هیچ یک از مراجع معتبر تخصصی و علمی در دنیا مورد تأیید نیست .
صید ترال یکی از انواع روش های صیادی است که اتفاقاً برعکس بسیاری از روش های صیادی رایج در دنیا می تواند بسیار قابل کنترل باشد زیرا می توان این روش صید را با تنظیم فاصله از بستر دریا، اندازه چشمه، تعبیه دریچه های فرار با توجه به گونه های هدف و گونه های همراه و همزیست با صید هدف که به دلایل مختلف نباید صید شود کنترل کرد.
در حال حاضر پس از یک توقف چندساله، مدت دو سال است که 21 فروند کشتی از گروه کیش و طبس در استان بوشهر با محدودیت زمانی (در حدود سه ماه در سال) مشغول صید یال اسبی به روش ترال هستند که تمام برنامه ریزی ها و اقدامات آن ها صرفاً در چارچوب مفاد دستورالعمل مدیریت صید ترال انجام می شود که در جلسات کارگروه تخصصی ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر که در کارگروه ویژه مرز شورای امنیت کشور که با حضور نمایندگان مطلع و تام الاختیار دادستانی کل کشور، ستاد کل نیرو های مسلح، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان بنادر و دریانوردی، نیروی دریایی ارتش، نیروی دریایی سپاه پاسداران، نیروی دریایی ناجا، وزارت اطلاعات، وزارت کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلات کشور و سازمان شیلات با لحاظ جمیع نظرات و ملاحظات تخصصی، اجتماعی و امنیتی تهیه و ابلاغ شده است که حاوی ضوابط و چارچوب های تخصصی، اجرایی و مدیریتی صید ترال در کشور است .
مدیریت ناوگان صید صنعتی ترال بخشی از اختیارات سازمان شیلات بوده که متأسفانه طی چند سال اخیر افرادی با دیدگاه های غیر کارشناسی در فضای مجازی و رسانه ای کشور در حال تعیین تکلیف برای تصمیمات تخصصی آن هستند. بر اساس تکالیف قانونی تعریف شده برای سازمان شیلات ایران که بهره برداری از ذخایر آبزی در زیست گاه های خلیج فارس و دریای عمان، متناسب با شرایط زیستی و اکولوژی آبزیان و دریا بااحساس مسئولیت و دغدغه بر روی ذخایر و منابع آبزیان و استفاده از روش های مختلف صید، ازجمله روش صید ترال برنامه ریزی و انجام می شود، بهره برداری اقتصادی برای برداشت از ذخایر آبزیان چون ماهیان یال اسبی امکان پذیر است .
علاوه بر این، تعداد محدود مجوزهای صید این روش می تواند کنترل و رسد آن ها را بسیار آسان تر و امکان پذیرتر از ادوات صیادی با شناورهای کوچک و در تعداد زیاد کند.
صید به وسیله این کشتی ها در 5 مرحله اصلی کنترل می شود. گام نخست تحقیقات برای تعیین زمان شروع صید ترال یال اسبی و تعداد ناوگان مجاز و نیز استانداردهای لازم با توجه به گونه ی هدف است. شروع فعالیت ناوگان فوق حاصل تصمیمات و مصوبات ده ها ساعت جلسات هماهنگی با کلیه ارکان تصمیم گیر ملی و استانی می باشد. پس از آن ضمن بررسی تور ترال،کشتی و متعلقات آن ها توسط کارشناسان متخصص صید شیلات مجوز عزیمت به در یا به صیادان داده می شود، در حین صید نیز فعالیت صید کشتی های ترالر توسط سامانه پایش و کنترل برخط شیلات(VMSسیستم پایش شناورها) _ سامانه پایش و کنترل برخط سازمان بنادر و دریانوردی (AISسیستم شناسایی خودکار) _ استقرار ناظر مقیم بر روی هر شناور با به کارگیری نیروهای آموزش دیده بسیج دریایی ـ کنترل و نظارت منسجم یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات ـ همکاری در کنترل و نظارت لازم توسط نیروهای مرزبانی (دریابانی) انجام می گیرد.
این پیگیری و کنترل ها تا زمان تخلیه و فروش نیز ادامه خواهد داشت و درنهایت با تحقیقاتی که انجام خواهد شد زمان پایان صید اعلام می شود. شایان ذکر است در سال 1402 میزان 917 هزار 894 کیلوگرم یال اسبی توسط شناورهای صنعتی در آب های استان بوشهر صید شد که بین 80 تا 95 درصد صید شناورها گونه هدف بوده و این خود نشانگر این موضوع می باشد که نظارت و کنترل بر روش صید و ابزار و آلات صیادی کشتی ها با دقت و به درستی صورت پذیرفته است.
لازم به ذکر است که با توجه به محدوده ی صیدگاهی خلیج فارس (استان بوشهر) که مطابق مفاد ذیربط در دستورالعمل مدیریت صید ترال مصوب چهل و یکمین جلسه کارگروه ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر کارویژه مرز شورای امنیت کشور، از طول جغرافیایی 51 درجه تا 52 درجه و 30 دقیقه خارج از فاصله 12 مایلی خط مبدأ ساحل و همچنین اعماق بالای 50 متر تعیین شده است. بنابراین تداخلی با فعالیت صید خرد به وجود نخواهد آمد، لذا با درک دغدغه جامعه عزیز صیادی کشور، این اطمینان خاطر را به آن ها خواهیم داد که باوجود تلاش های همکاران ما در این اداره کل برای کنترل این مجموعه از شناورها، جای هیچ گونه نگرانی وجود نخواهد داشت.
انتهای پیام/190/
{{name}}
{{content}}