اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
وقتی خورشید ما بسوزد چه اتفاقی برای زمین خواهد افتاد؟ یک منظومه سیاره ای تازه کشف شده در فاصله 4000 سال نوری از ما، ممکن است پاسخ این سوال را بدهد و جهانی شبیه به زمین را نشان دهد که به دور بقایای ستاره ای مانند خورشید ما می چرخد.
به گزارش ایسنا، زمین را نه به عنوان واحه ای پر جنب و جوش و حیات بخش که می شناسیم، بلکه به عنوان دنیایی متروک و یخ زده تصور کنید که به دور بقایای بی نور ستاره ای مانند خورشید ما می چرخد. این صحنه ای است که توسط منظومه تازه کشف شده شکل گرفته است، جایی که سیاره ای با جرم مشابه زمین دور یک کوتوله سفید در فاصله ای تقریبا دو برابر مدار فعلی زمین به دور خورشید می چرخد. این یک دژاووی کیهانی است، پیش نمایشی از یک سرنوشت احتمالی که در آینده دور در انتظار سیاره ماست.
به نقل از اس اف، داستان این کشف قابل توجه با یک ترفند جادویی آسمانی به نام میکرولنزینگ گرانشی آغاز می شود. در سال 2020، اخترشناسان درخشندگی مختصری از یک ستاره دوردست را شناسایی کردند که با گرانش یک منظومه سیاره ای، هزار برابر شده بود. این عدسی کیهانی که KMT-2020-BLG-0414 نام دارد، نه تنها یک بلکه سه جرم فضایی را نشان می داد که شامل یک ستاره با تقریبا نیمی از جرم خورشید ما، یک سیاره به اندازه زمین و یک جرم بسیار بزرگ تر با جرم حدود 17 برابر سیاره مشتری بود که احتمالا یک کوتوله قهوه ای است.
با این حال، ماهیت واقعی این منظومه در هاله ای از ابهام باقی ماند تا اینکه کمینگ ژانگ(Keming Zhang)، دانشجوی سابق دکترا در دانشگاه کالیفرنیا-برکلی، و همکارانش با استفاده از تلسکوپ قدرتمند Keck II در هاوایی نگاه دقیق تری به آن انداختند. چیزی که آنها پیدا کردند کلید حل اسرار این منظومه بود. یافته های آنها در مجله Nature Astronomy منتشر شده است.
ژانگ توضیح می دهد: نتیجه گیری ما بر اساس رد سناریوهای جایگزین است، زیرا یک ستاره معمولی به راحتی دیده می شد. ما به این نتیجه رسیدیم که این فقط می تواند یک کوتوله سفید باشد.
این فقدان نور داستانی قانع کننده را روایت می کند. ستاره ای که در قلب این منظومه قرار دارد، پیش از این زندگی اصلی خود را گذرانده بود، به یک غول سرخ تبدیل شده بود و در نهایت به حالت فعلی خود به عنوان یک کوتوله سفید که یک کوتوله ی متراکم و به اندازه زمین است، در آمده بود.
پیامدهای این کشف بسیار فراتر از مرزهای نجوم است. این یک گوی پیشگویی کیهانی را ارائه می دهد، که یک نتیجه بالقوه برای زمین با پیر شدن خورشید خودمان را نشان می دهد. در حدود یک میلیارد سال دیگر، ستاره ما شروع به متورم شدن خواهد کرد و سیارات درونی را به طور بالقوه در بر خواهد گرفت و سیارات بیرونی، از جمله زمین را در صورت زنده ماندن، به مدارهای وسیع تری پرتاب خواهد کرد.
ژانگ خاطرنشان می کند: ما در حال حاضر اتفاق نظر نداریم که آیا زمین می تواند در شش میلیارد سال آینده توسط خورشید در بر گرفته شود یا خیر. در هر صورت، سیاره زمین تنها برای حدود یک میلیارد سال دیگر قابل سکونت خواهد بود و در این مرحله اقیانوس های زمین در نتیجه ی اثر گلخانه ای تبخیر می شوند که مدت ها قبل از بلعیده شدن توسط یک غول سرخ است.
در حالی که سرنوشت سیاره ما نامشخص است، منظومه KMT-2020-BLG-0414 شواهدی ارائه می دهد که نشان می دهد جهان های مشابه زمین ممکن است از آخرین تغییرات پر فراز و نشیب ستارگان خود جان سالم به در ببرند. این گواهی بر انعطاف پذیری سیارات است.
این کشف بیش از یک کنجکاوی علمی است. این بازتابی عمیق در مورد مکان ما در جهان و سرنوشت نهایی خانه کیهانی ما است. وقتی به آسمان شب خیره می شویم، فقط ستاره ها و سیارات دوردست را نمی بینیم. ما آینده های احتمالی را می بینیم.
در حالی که بشریت به آینده بلندمدت خود می اندیشد، ژانگ بارقه ای از امید را ارائه می دهد. حتی اگر زمین از فاز غول سرخ خورشید جان سالم به در نبرد، منظومه شمسی بیرونی ممکن است به یک پناهگاه شگفت انگیز تبدیل شود.
او در پایان می گوید: با تبدیل شدن خورشید به یک غول سرخ، منطقه قابل سکونت به اطراف مشتری و مدار زحل می رود و بسیاری از این قمرها به سیاره های اقیانوسی تبدیل می شوند. من فکر می کنم، در آن صورت، بشریت می تواند به آنجا مهاجرت کند.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}