نبض تند بیماری های قلبی در خراسان شمالی

به گزارش ایرنا، بیماری های قلبی و عروقی در گذشته کم و بیش بین مردم رایج بود و برخی شهروندان شهرهای بزرگ گرفتار آن بودند.

به گزارش ایرنا، بیماری های قلبی و عروقی در گذشته کم و بیش بین مردم رایج بود و برخی شهروندان شهرهای بزرگ گرفتار آن بودند.

این بیماری اکنون در بسیاری از کشورها جزو سه دلیل مرگ و میر است و خراسان شمالی نیز از این قاعده مستثنی نیست به گونه ای که اکنون بیماری های قلبی و عروقی در این خطه در صدر علت فوتی ها قرار دارد تا گوی سبقت را از دیگر بیماری ها برباید.

بنابر آمار اداره کل ثبت احوال خراسان شمالی بیماری های قلبی و عروقی بیشترین علت مرگ و میر مردم در این استان یک میلیون نفری است.

گرچه برخی از عوامل ایجاد بیماری های قلبی و عروقی همچون سن و ژنتیک غیر قابل مداخله هستند اما روش هایی برای پیشگیری از آن و یا حداقل به تأخیر انداختن آن ها وجود دارد.

در واقع می توان با اصلاح سبک زندگی، چکاپ های سالانه و مراجعه مکرر به پزشک متخصص قلب و عروق تا حد زیادی از بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های زمینه ای آن مانند پرفشاری خون جلوگیری کند.

بیماری های قلبی صدرنشین فوتی ها

بیماری های قلبی و عروقی صدرنشین علت مرگ و میر در خراسان شمالی است و ابتلا به سرطان و تومورها، بیماری های دستگاه تنفسی، حوادث غیرطبیعی و بیماری های عفونی و انگلی در رده دیگر علت های فوت در این استان گزارش شده است.

بنابر آمار اداره کل ثبت احوال خراسان شمالی 2 هزار و 887 واقعه وفات در سال گذشته مربوط به مناطق شهری و 2 هزار و 262 واقعه مربوط به مناطق روستایی استان است.

در این مدت؛ به ازای هر هزار نفر جمعیت استان، ایرنا، بیماری های قلب و عروق مهمترین عامل مرگ و میر ایرانیان است، بیماری هایی که بر اساس آمارهای وزارت بهداشت و ثبت احوال، سالانه دست کم جان حدود 140 هزار نفر را می گیرد و هزاران نفر را بستری، ناتوان و از کار افتاده می کند.

بیماری های قلب و عروق انواع مختلفی دارند؛ بیماری هایی مانند تنگ شدن و انسداد عروق از جمله عروق کرونر، مشکلات ضربان نا منظم یا آریتمی قلب، نقایص مادرزادی قلب، بیماری های دریچه ای، بیماری عضله قلب، عفونت های قلبی و بیماری های ایسکمی که در آن به علت انسداد عروق اکسیژن و مواد غذایی لازم به قلب نمی رسد و توانایی پمپاژ خون توسط قلب کاهش می یابد.

خراسان شمالی حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد که 44 درصد آن در نواحی روستایی سکونت دارند.

نظرات

captcha