راه نصر

ما عزادار سیدیم اما عزادار حزب الله نه! حزب الله درخت تناور 40 ساله است. بیدی نیست که با این توفان ها بیفتد. آن سال ها که نهالی بود، چنین روزهایی را به سلامت پشت سر گذاشت، حالا که درخت تناور پرثمری است. آن زمان که صهیونیست ها سیدعباس را زدند، حزب الله یکی از چند گروه شیعه مبارز در لبنان بود که حتی برای همه نیروهای خود نیز سلاح به اندازه کافی نداشت. حالا که صهیونیست ها سیدحسن را شهید کردند، رسانه ها نمی گویند ترور دبیرکل حزب الله، بلکه سیدحسن را «رهبر لبنان» می نامند.

به گزارش ایسنا، امیرعباس نوری در یادداشتی در صفحه اول روزنامه وطن امروز نوشت: ترور دبیرکل حزب الله لبنان و شهادت نصرالله بزرگ، ضربه ای محکم به جبهه مقاومت بود. سیدحسن غیر از آنکه رهبری کم نظیر برای لبنان و علمداری رشید برای جبهه مقاومت بود، قوت قلب و منبعی بزرگ از جاذبه عاطفی برای همه علاقه مندان مقاومت اسلامی بود. حزن و غم شهادت سید، نه روزها و هفته ها و ماه ها، بلکه سال ها از قلب و ذهن ما خارج نمی شود. شهادت سید عزیز ما، سید شریف ما، فخر عالم تشیع، ستاره جهان اسلام، فرمانده غیور، روحانی شجاع، یار حاج قاسم، سرباز مطیع ولایت فقیه و دوست وفادار مردم ایران، یک شبیخون غم بود برای ما. زانوی غم بغل کرده ایم، اشک امان نمی دهد، حزن شهادت سید بند بند وجودمان را فراگرفته است؛ اندوه سید کشت ما را.

از لحظه ای که دست به دعا بودیم که خبر نرسد اما رسید و حزب الله آسمانی شدن سید را اعلام کرد تا همین الان، هنوز خودمان را پیدا نکرده ایم. به ما حق بدهید؛ ما عزاداریم. عزادار عمار، عزادار ابوذر، عزادار مالک، عزادار فرزند فاطمه(س)، عزادار نصرالله بزرگ. این غم، غمی نیست که زمان از دل ما ببرد. شاید برای برخی، زمان در همین جا متوقف شود.

ما عزادار سیدیم اما عزادار حزب الله نه! حزب الله درخت تناور 40 ساله است. بیدی نیست که با این توفان ها بیفتد. آن سال ها که نهالی بود، چنین روزهایی را به سلامت پشت سر گذاشت، حالا که درخت تناور پرثمری است. آن زمان که صهیونیست ها سیدعباس را زدند، حزب الله یکی از چند گروه شیعه مبارز در لبنان بود که حتی برای همه نیروهای خود نیز سلاح به اندازه کافی نداشت. حالا که صهیونیست ها سیدحسن را شهید کردند، رسانه ها نمی گویند ترور دبیرکل حزب الله، بلکه سیدحسن را «رهبر لبنان» می نامند. حزب الله در 33 سالی که سیدحسن رهبری آن را بر عهده داشت، تبدیل به بزرگ ترین قدرت اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و نظامی لبنان شد. شیعه، سنی، دروزی و مسیحی در مقابل تهدیدات صهیونیست ها، چشم امید به حزب الله داشته و دارند. جنگ تموز و پیروزی افتخارآفرین حزب الله در مقابل ارتش تا بن دندان مجهز رژیم صهیونیستی نشان داد دبیرکل جدید در 15 سال پس از شهادت سید عباس موسوی، چه سازمانی با چه اعجوبه هایی تربیت کرده است. حزب الله اما در 33 سال، از یک گروه شیعه مبارز، تبدیل به ستون فقرات لبنان شد. این حزب الله است که لبنان را سرپا نگه داشته است. نه تنها لبنان، بلکه سوریه نیز امنیت خود را مرهون حزب الله لبنان می داند. این حزب الله بود که با سفارش حاج قاسم به صحنه آمد و در کنار سایر مدافعان حرم، سوریه را از شر تکفیر و داعش نجات داد. این حزب الله بود که تبدیل به بازوی حاج قاسم برای سازماندهی سازمان رزم حشدالشعبی شد. حزب الله حالا از یک گروه مبارز شیعه لبنانی تبدیل به پناهگاه مظلومان و بی پناهان منطقه شده است؛ قدرتمندترین ارتش نامنظم غرب آسیا و به تعبیری دنیا. آن زمان که اسحاق شامیر، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی دستور ترور سیدعباس را داد شاید در این خیال بود که کار حزب الله تمام شده است. شامیر مرد اما حزب الله ماند، قدرتمندتر شد، قدرتمندترین شد؛ با سیدحسن نصرالله. حالا هم همین است. وجود سازمان بزرگ حزب الله وابسته به هیچ کسی، حتی نصرالله بزرگ هم نیست. ساخت مستحکم حزب الله با این ترورها صدمه ای نخواهد دید.

روزنامه وال استریت ژورنال روز گذشته در این باره نوشت: «به رغم کشتار بسیاری از فرماندهان ارشد حزب الله لبنان و دبیرکل آن، این گروه همچنان هزاران نیروی کارکشته و تجهیزات گسترده ای دارد که می تواند خسارات چشمگیری را وارد کند». این رسانه آمریکایی در ادامه بر پایداری حزب الله به دلیل حضور هزاران نیرو و وجود تجهیزات گسترده تاکید کرد و به نقل از «کامل وزنه» تحلیلگر سیاسی مستقر در بیروت گزارش داد: «به رغم موانعی که از سوی اسرائیلی ها ایجاد شده، توانمندی های مقاومت همچنان پابرجاست. اگر دیوانگی اسرائیل متوقف نشود، ممکن است دست به اقدامات شوکه کننده دیگری بزند». وال استریت ژورنال در قسمت دیگری از این گزارش با اشاره به توانمندی ها و قدرت حزب الله لبنان می نویسد: «حزب الله دارای زرادخانه وسیعی از موشک ها و راکت ها، از جمله موشک های بالستیک با هدایت دقیق است. بنابراین حزب الله می تواند خسارات و تلفات چشمگیری را وارد کند و اسرائیل را از اقداماتش بازدارد».

البته جدا از این سازمان بزرگ، حزب الله یک اندیشه است. در ذهن لبنانی هاست؛ در ذهن نسل های آینده لبنان. اذا غاب سید، قام سید. حزب الله هست. حزب الله زنده است.

در آستانه سالگرد عملیات بزرگ «توفان الاقصی»، معادله جنگ رژیم صهیونیستی با شبکه بزرگ مقاومت و صحنه میدان چگونه است. بگذارید قبل از آن به یک واقعیت مهم اشاره کنیم. جبهه بزرگ مقاومت فقط در حال مقابله با رژیم صهیونیستی نیست. همان گونه که سیدحسن نصرالله در آخرین سخنرانی خود تاکید کرد، مقاومت در حال مقابله با رژیم صهیونیستی، آمریکا و ناتو است. تمام قدرت این مثلث شوم، اعم از قدرت مالی و پولی، تسلیحات نظامی و پوشش ها و حمایت های اطلاعاتی در مواجهه با جبهه مقاومت تجمیع و به اشتراک گذاشته شده است. واشنگتن تاکنون ده ها میلیارد دلار به صورت نقدی به رژیم صهیونیستی تزریق کرده است. جدا از این کمک های مالی، میلیاردها دلار مدرن ترین بمب ها و تسلیحات از سوی آمریکا و ناتو در اختیار رژیم سفاک و کودک کش صهیونیستی قرار گرفته است. در اتاق جنگ رژیم صهیونیستی، سازمان های اطلاعاتی و جاسوسی غرب بویژه CIA نقش محوری دارند. در بعد سیاسی نیز با وجود برپایی بزرگ ترین راهپیمایی های حمایت از فلسطین در دنیا و حتی در دانشگاه های آمریکا، کاخ سفید با وتوی مکرر قطعنامه های شورای امنیت و همین طور فشار به دادگاه بین المللی برای عدم صدور رای علیه نتانیاهو و باند تبهکار تل آویو، حمایت های سیاسی خود را از باند تبهکار حاکم در تل آویو نشان داد تا از این طریق یک اطمینان خاطر برای تداوم کشتار و نسل کشی در غزه و لبنان به رژیم صهیونیستی بدهد. همه کفر به جنگ مقاومت آمده است. مقاومت در حال مقابله با جبهه ای است که به لبه تکنولوژی دنیا مجهز است. این بزرگ ترین جنگ جبهه مقاومت از زمان پیدایش تاکنون است. بنابراین طبیعی است که در این جنگ بزرگ، موفقیت ها و بعضا ناکامی هایی برای جبهه مقاومت وجود خواهد داشت. عملیات های توفان الاقصی و «وعده صادق»، قدرت و مزیت های مهم جبهه مقاومت را به رخ کشید و رژیم صهیونیستی که ماهیتش بر ترور بنا نهاده شده نیز از طریق نفوذ، حمایت های اطلاعاتی و ماهواره ای و با حمایت کارتل ها و برندهای بزرگ دنیا در حوزه تکنولوژی و شبکه های اجتماعی، تلاش می کند از طریق ترور مقامات مقاومت مزیت های خود را نشان دهد. آمریکا نیز به صورت واضح در میدان است و ورود مستقیم ارتش آمریکا در ماجرای عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ به مرحله ای رسیده که واشنگتن نمی تواند صرفا حامی و تامین کننده رژیم صهیونیستی باشد، بلکه در مواقعی باید خود نیز به میدان بیاید. بنابراین در فهم جنگ فعلی، باید این نکته کلیدی را در نظر داشته باشیم که مقاومت در حال نبرد با ابرقدرت دنیاست، نه فقط رژیم از درون پوسیده صهیونیستی.

* تله فرسایش

به تعبیر برخی کارشناسان و تحلیلگران، رژیم صهیونیستی به دنبال آن است با ترور مقامات و فرماندهان مقاومت، در سالگرد عملیات «توفان الاقصی»، خود را پیروز جنگ نشان دهد اما واقعیت اینگونه نیست. واقعیت این است که ترورهای مقامات جبهه مقاومت، صرفا موفقیت هایی تاکتیکی است اما در حوزه استراتژیک، وضعیت کماکان به زیان اسرائیل است، چرا؟ چون پایه های رژیم صهیونیستی تاب و طاقت تحمل جنگ طولانی مدت و فرسایشی را ندارد.

«فرید زکریا» کارشناس مطرح روابط بین الملل و روزنامه نگار مشهور شبکه سی ان ان آمریکا در همین باره می گوید: راهبردی که مقاومت با محوریت ایران اتخاذ کرده است کمی با آنچه اسرائیل به آن عادت داشت متفاوت است. اسرائیلی ها همیشه این راهبرد را داشتند که در نبردهای کوتاه بجنگند و در آن قاطعانه پیروز شوند که معمولا در خاک اسرائیل نبود و آنها در غزه، لبنان و اردن می جنگیدند اما این بار راهبردی که توسط مقاومت پیاده شده، تحمیل یک وضعیت دائم تنش سطح پایین ادامه دار به اسرائیل است. آنچه اسرائیل در غزه و علیه حزب الله انجام می دهد، غلط ترین جنگ است. زکریا می افزاید: طی دوره یک ساله اخیر، اقتصاد اسرائیل لطمه زیادی دیده و آنها هزینه های زیادی پرداخت کرده اند. سفر به اسرائیل عملا متوقف شده است. وقتی اقتصاد بر پایه تکنولوژی اسرائیل، جاذبه های گردشگری و ارتباط اسرائیل با جهان عرب را در نظر می گیرید، همه اینها متوقف شده است؛ به همین خاطر باید سوال کرد آیا واقعا اسرائیل آمادگی چنین جنگ طولانی، کند و طاقت فرسایی را دارد؟ آنها در این شرایط دائما باید منتظر خطرات و اتفاقات باشند، این در مقایسه با جنگ های کوتاه و سریعی که در آن عملکرد خوبی داشتند متفاوت است. این کارشناس آمریکایی همچنین درباره راهبرد ایران در پاسخ به ترور اسماعیل هنیه در تهران گفت: به نظرم ایرانی ها که در جنگ نامتقارن خیلی خوب عمل کرده اند، متوجه شدند همین نقطه قوت آنهاست. راهبرد آنها خفه کردن اسرائیل و به تعویق انداختن واکنش است. بر اساس مقاله ای که در تایمز منتشر شده از 62 خط هوایی که در گذشته روزانه به اسرائیل پرواز داشتند، امروز فقط یک یا 2 خط فعال هستند. ایرانی ها متوجه شده اند اگر آنها چند هفته دیگر این بازی را طول بدهند، خطوط هوایی موجود نگرانی بیشتری خواهند داشت.

اشاره فرید ذکریا به ضعف رژیم صهیونیستی در جنگ فرسایشی، تنها دیدگاهی مختص به وی نیست. «دنیس راس» سیاستمدار کهنه کار آمریکایی معتقد است جنگ فرسایشی، زمین بازی ایران است و نتانیاهو در حال بازی در این زمین است.

راس از مدیران تصمیم ساز دولت های آمریکا از جیمی کارتر تا ریگان، بوش پدر، کلینتون و بوش پسر بوده و در دوره اوباما نیز دستیار ویژه رئیس جمهور و مسؤول هماهنگ کننده امور ایران بوده است. راس اخیرا در مقاله ای در فارن افرز نوشت: راهبرد تهران این است که اسرائیل را زیر فشار مداوم نگه دارد تا آن را با درگیری های ادامه دار در مرزهایش بفرساید. نکته تلخ اینکه اگرچه چنین چیزی را می توان به روشنی دید اما به نظر می رسد رویکرد کنونی اسرائیل، بازی در زمین ایران است. رهبر عالی ایران، آیت الله علی خامنه ای، مدت هاست تصور می کند اسرائیلی ها در صورتی که به طور مداوم تحت فشار تهدیدات نظامی قرار بگیرند، کشور را ترک خواهند کرد. آنچه برخی به عنوان «حلقه آتش» دور اسرائیل می نامند، از همین فرضیه ناشی می شود.

اگرچه ایران در ماه های اخیر از آتش بس در غزه استقبال کرده است اما دنیس راس معتقد است جنگ فرسایشی نیز در نهایت به نفع ایران و به زیان اسرائیل تمام خواهد شد. راس در ادامه می نویسد: آیت الله خامنه ای و نصرالله به این گزاره باور دارند و راهبرد نظامی خود را بر این اساس طراحی می کنند و متأسفانه دولت اسرائیل در حال افتادن در دام آنهاست. نصرالله در یک سخنرانی در ژانویه گفت اسرائیلی ها ریشه ای در این سرزمین ندارند و تحت فشار، آن را ترک خواهند کرد. رهبر ایران نیز گفته است «مهاجرت معکوس» به معنی پایان اسرائیل خواهد بود. بر پایه این منطق، این 2 رهبر بر این باورند راهبرد مناسب بلندمدت، وادارکردن اسرائیل به جنگ در همه جبهه هاست: در غزه، در مرز شمالی با لبنان و در کرانه باختری.

راس در ادامه نوشته است: رهبران مقاومت در ایران و لبنان مصممند اسرائیل را تحت فشار مداوم نگه دارند و آن را درگیر جنگ های فرسایشی کنند. در واقع، تحلیل بردن اسرائیل در باتلاق هایی که برایش از نظر نظامی هزینه بر است و آن را از نظر سیاسی در صحنه جهانی منزوی می کند، هسته اصلی راهبرد ایران است. همان طور که رهبر عالی ایران در ماه مارس مطرح کرد، اسرائیل «در بحران است»، زیرا «ورود رژیم صهیونیستی به غزه، برایش یک باتلاق ایجاد کرده است. اگر امروز از غزه خارج شود، شکست خورده است و اگر خارج نشود، باز هم شکست خورده است».

ادامه نوشته دنیس راس در فارن افرز نیز قابل تأمل است. او می نویسد: سیاست های کنونی اسرائیل، در حال تأیید راهبرد ایران است. اسرائیل اکنون درگیر جنگ های فرسایشی در غزه، در مرز شمالی خود و به طور فزاینده با گسترش عملیات در کرانه باختری است. هر یک از این درگیری ها به طور جداگانه ممکن است منطقی به نظر برسند اما به طور جمعی، به معنای بازی بر پایه شرایط ایران هستند. این به آن معنا نیست که اسرائیل باید اکنون به دنبال جنگ های همه جانبه با حزب الله یا ایران باشد، بلکه این است که اسرائیل به یک راهبرد تازه نیاز دارد.

پیشنهاد دنیس راس برای خروج نتانیاهو از این وضعیت نیز قابل توجه است. او می نویسد: گفتن این حرف، از انجام آن آسان تر است. این امر مستلزم تصمیمات دشوار اما ضروری توسط بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و دولت بایدن خواهد بود. رئیس جمهوری بعدی ایالات متحده باید آماده باشد تا اقداماتی انجام دهد که برخی از این تصمیمات سخت را بیشتر موجه کند. در حالی که امیدوارم تلاش های تحت رهبری آمریکا موفق شود، باید یک طرح جایگزین (طرح B) وجود داشته باشد که تمرکز آن بر پایان دادن به جنگ برای آزادی گروگان ها باشد، نه دستیابی به توافق آزادی گروگان برای پایان دادن به جنگ.

* ضربات کوبنده تر می شود

اگر زمانی عبدالله پادشاه اردن جبهه مقاومت را به هلال شیعی تشبیه کرده بود اما اکنون همه مردم منطقه می بینند اگر هلالی هم شکل گرفته باشد، نوک این هلال را در فلسطین اشغالی و در غزه، جریان مقاومت سنی به نام حماس و جهاد تشکیل داده است. مقاومت حالا در آستانه یک سالگی جنگ غزه، مختصات جغرافیایی جدیدی را در مقابل چشم مردم مسلمان منطقه قرار داده است؛ از ایران و عراق تا سوریه و لبنان و فلسطین و یمن؛ یمن قهرمان که پدیده جنگ جدید با رژیم صهیونیستی است. مقابله جبهه مقاومت با جنایات و نسل کشی رژیم سفاک صهیونیستی در غزه باعث شد یک هژمونی اسلامی جدید در غرب آسیا رونمایی شود. پس از ضربه کاری ای که مقاومت غزه در 7 اکتبر به رژیم صهیونیستی وارد کرد، همه اضلاع مقاومت وارد میدان شدند تا هم از شدت جنایات صهیونیست ها و حامیان آن در غزه بکاهند و هم کاری کنند که مقاومت اسلامی در غزه زیر این حملات غیرانسانی سالم بماند. حملات همه جانبه مقاومت به رژیم صهیونیستی برای رسیدن به آتش بس و پایان جنایت در غزه بود. کما اینکه آتش بس و پایان جنایت در غزه، یک پیروزی بزرگ برای جبهه مقاومت به حساب می آید. با این حال اما در اتاق فرماندهی جبهه مقاومت، این تحلیل نیز وجود داشت که در صورت عدم آتش بس و تداوم جنایات در غزه و گسترش جنگ به سایر اضلاع جبهه مقاومت، باز هم رژیم صهیونیستی در باتلاق جنگ فرسایشی گرفتار خواهد شد. این همان چیزی است که نتانیاهو از فهم آن عاجز نیست اما از آنجا که منافع خود و تلاش برای عدم محاکمه را بر منافع رژیم ترجیح داده است، لذا باتلاق فرسایش را انتخاب کرده است. ترور فرماندهان حماس و شهید هنیه در تهران، حملات جنون آمیز در غزه و حمله به لبنان در هفته های اخیر، ترور فرماندهان مقاومت و در نهایت ترور سیدحسن نصرالله عزیز و نیز حملات روز گذشته به یمن، همه نشان می دهد در اتاق جنگ تل آویو، باند قاتل جنایتکار به تداوم جنگ می اندیشند. یعنی همان چیزی که دنیس راس از آن به بازی نتانیاهو در زمین ایران تعبیر کرد.

رهبر انقلاب روز شنبه در پیام تسلیت برای شهادت سیدحسن نصرالله تاکید کردند: «ضربات جبهه مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی، به حول و قوه الهی کوبنده تر خواهد شد».

بلافاصله پس از صدور این پیام رهبر انقلاب، حملاتی از عراق، لبنان و یمن با موشک ها و پهپادهای جدید و رادارگریز به سراسر سرزمین های اشغالی انجام شد. قبل از آن نیز شلیک موشک های بالستیک از عراق و لبنان و یمن به شهرک های صهیونیست نشین نشان داد مقاومت سطح جنگ را افزایش داده است. حالا نیز مشخص است جبهه مقابل از مناطق مختلف جغرافیای مقاومت، سطح حملات به رژیم سفاک را افزایش خواهد داد. به عبارتی، مقاومت با تشدید حملات و افزایش سطح حملات، فرورفتن رژیم سفاک و جنایتکار صهیونیستی در باتلاق جنگ فرسایشی را تشدید خواهد کرد. صهیونیست ها در تله زمان افتاده اند. نتیجه جنگ میان ما از یک سو و آمریکا و رژیم صهیونیستی از سوی دیگر را زمان مشخص خواهد کرد.

انتهای پیام

نظرات

captcha