اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، نرخ پوشش کودکان در کودکستان ها را بسیار نگران کننده دانست و تأکید کرد: توسعه دورۀ پیش دبستانی در مناطق محروم و کم برخوردار امری ضروری و لازمۀ تحقق عدالت آموزشی است و به همین دلیل در این دوره در دستور کار قرار دارد.
به گزارش ایسنا، رضوان حکیم زاده به مناسبت «روز ملی روستا و عشایر»، با بیان اینکه آموزش عشایری نماد عدالت آموزشی نمود آن است، گفت: عدالت آموزشی که زمینه ساز عدالت اجتماعی هست و در آموزش تجلی پیدا می کند.
وی افزود: مدارس عشایری و روستایی این امکان را به دانش آموزان می دهد که در دورافتاده ترین نقاط کشور و حتی در مناطق صعب العبور، در کلاس هایی که در چادرهای عشایری و در کانکس های ویژه برپا می شوند و همچنین در مدارس ثابت در مناطق روستایی و عشایری فرصت دسترسی به آموزش داشته باشند.
تعداد دانش آموزان عشایری در مقطع ابتدایی بسیار چشمگیر است
حکیم زاده با اشاره به آمار مرتبط با وضعیت تحصیلی در مدارس عشایری، ادامه داد: در حال حاضر 218117 دانش آموز عشایری در 7320 مدرسه عشایری در سراسر کشور مشغول تحصیل هستند که از این تعداد 153394 دانش آموز در مقطع ابتدایی، 44638 دانش آموز در مقطع متوسطه اول و 20085 دانش آموز در مقطع متوسطه دوم حضور دارند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مدارس بسته به اقتضائات موجود اعم از وضعیت اقلیم و تعداد دانش آموزان، در دسته های مدارس ثابت، سیار و نیمه سیار تقسیم بندی می شوند، یادآور شد: آمار نشان می دهد که تعداد دانش آموزان از مقطع ابتدایی به مقاطع بعدی کاهش قابل ملاحظه ای دارد؛ این یعنی تا جایی که به آموزش ابتدایی مرتبط است، امکان دسترسی به آموزش به خوبی فراهم شده است. امید است با اقدامات و برنامه هایی که در دور جدید صورت می گیرد، این روند در متوسطه اول و دوم نیز ادامه یابد.
وی اضافه کرد: بسیاری از مدارس عشایری کلاس های چندپایه دارند و این یعنی بر اساس ماهیت این مقطع، یک معلم می تواند چندپایه را همزمان تدریس کند که طبعاً این امکان در مقاطع بالاتر وجود ندارد.
مدارس شبانه روزی عشایری خلاء دورۀ متوسطه را پوشش می دهند
حکیم زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر 258 مدرسه شبانه روزی عشایری وجود دارد، اظهار داشت: در این مقاطع به تعداد معلمان بیشتری نیاز است که البته تأمین این تعداد معلم با توجه به تعداد کم دانش آموزان کمی دشوار است؛ برای برون رفت از این چالش، ایجاد مدارس شبانه روزی در مقاطه متوسطه می تواند راه گشا باشد. دراین زمینه هر چه مدارس گستردگی پوشش بیشتری داشته باشند، عدالت آموزشی بیشتر محقق خواهد شد.
معلم مهم ترین عنصر در کیفیت یادگیری است
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه معلم مهم ترین عنصر در کیفیت یادگیری است، تصریح کرد: از این منظر معلمان نقش بسزایی در مدارس عشایری و روستایی ایفا می کنند، زیرا در این مناطق عمدتاً دسترسی به منابع آموزشی و یادگیری مانند کتاخانه بسیار محدود است و افراد نمی توانند از منابع متنوع دیگر بهره ببرند. در چنین شرایطی، نقش معلم بسیار ویژه است.
وی اصلاح سیاست های نادرست گذشته را لازمۀ توسعه مدارس عشایری و روستایی دانست و گفت: استخدام معلم برای دانش آموزان عشایر از بوم عشایر یکی از برنامه های جدی وزارتخانه در دور جدید است که البته اقدامات خوبی نیز در این زمینه انجام شده که امیدواریم ادامه هم یابد تا تعداد بیشتری از معلمان مدارس عشایر، از بین خود مردم عشایر انتخاب شوند. این اقدام قطعاً یکی از بهترین برنامه ها برای کیفیت بخشی به آموزش در این مدارس است. علاوه بر آن، در این مدارس راهبران آموزشی که خود از بهترین معلمان هستند و مهارت ها و آموزش های متنوعی را کسب کرده اند، فعال هستند. این افراد با رفع مشکلات و چالش های موجود، زمینه را برای ارتقاء کیفیت مدارس عشایری فراهم می کنند.
معلمان مدارس عشایری به توانمندی ها و مهارت های منحصربه فردی نیاز دارند
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تدریس در مناطق عشایری با مدارس شهری متفاوت است، افزود: معلمان مشغول در هر یک از این دو دسته باید آموزش ها و مهارت های خاص خود را بگذرانند و به توانمندی خاص برسند. قطعاً توانمندی معلمی که به صورت تخصصی یک درس را تدریس می کند، با معلمی که در یک کلاس چند پایه حضور دارد، باید متفاوت باشد.
پیش دبستانی کلید عدالت آموزشی است
حکیم زاده در ادامه با بیان اینکه پیش دبستانی کلید عدالت آموزشی است، خاطرنشان کرد: باور داریم آموزش های پیش از دبستان باید برای همۀ کودکان ایران در دسترس باشد تا همۀ کودکان به طور خاص آن دسته ای که در مناطق روستایی و عشایری زندگی می کنند و با محدودیت های زیادی برای دسترسی به منابع مواجه هستند، آمادگی لازم را به لحاظ شناختی، اجتماعی و عاطفی برای ورود به دوره دبستان کسب کنند. علاوه بر این، در مناطق دو زبانه، یادگیری مهارت های زبانی از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار است و نقش مهمی در برابری شرایط دانش آموزان در مدرسه دارد.
اثر ملموس دورۀ پیش دبستانی در غنی شدن خزانۀ واژگانی کودکان مناطق دو زبانه
سرپرست سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اضافه کرد: کودکان مناطق روستایی و عشایری عموماً دسترسی لازم و کافی به امکانات و فناوری را ندارند و از طرفی، بستر لازم برای فراگیری این قبیل مهارت ها نیز در خانواده ها فراهم نیست. به همین دلیل گذراندن دورۀ پیش دبستانی برای غنی شدن خزانۀ واژگانی کودکان مناطق دو زبانه امری ضروری است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه عدالت آموزشی یک اصل است، تصریح کرد: طبق اساسنامه سازمان اعتبار خاصی برای پوشش پیش دبستانی در مناطق محروم و کمتربرخوردار اختصاص داده شده است تا کودکان این مناطق بتوانند به صورت رایگان آموزش های لازم را پشت سر بگذارند و با آمادگی کامل بتوانند در محیطی با فرصت برابر، وارد دوره دبستان شوند.
کاهش نرخ پوشش کودکان در کودکستان ها بسیار نگران کننده است
وی کاهش نرخ پوشش کودکان در کودکستان ها را بسیار نگران کننده دانست و تأکید کرد: با توجه به اثرگذاری بی نظیر دوره 5 ساله اول در زندگی افراد، ضروری است دولت حمایت ویژه ای برای افزایش نرخ پوشش کودکان در کودکستان ها انجام دهد. فراموش نکنیم که کودکان در این دوره باید در معرض محرک های یادگیری قرار بگیرند تا سرمایه مغزی آنان افزایش یابد و از این منظر غنی شوند. این مهم نقشی ویژه در موفقیت های بعدی کودکان به ویژه در دوران تحصیل دارد. از این رو، توسعه دورۀ پیش دبستانی در مناطق محروم و کم برخوردار امری ضروری و لازمۀ تحقق عدالت آموزشی است. این افت بسیار نگران کننده است به ویژه که اغلب در مناطق محروم و کم برخوردار رخ داده است.
وی افزود: نیل به این اهداف نیازمند هم افزایی همۀ سازمان ها و دستگاه های ذی ربط است و قطعاً با همکاری بین دستگاهی و بین نهادی می توان نرخ پوشش کودکان در کودکستان ها را نه تنها به بالای 70 درصد که به عدد مطلوب رساند. جالب اینکه تا پایان سال 1400، نرخ پوشش حتی در مناطق محروم و کم برخوردار بالای 90 درصد و بیشتر از بسیاری از مناطق شهری بود.
تنوع قومیتی در ایران یک سرمایه ارزشمند فرهنگی است
سرپرست سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تنوع قومیتی در ایران را یک سرمایه ارزشمند قلمداد و خاطرنشان کرد: این تنوع می تواند نقش بی بدیلی در ارتقا فرهنگی ایفا کند؛ به شرطی که در گام اول این تنوع به عنوان یک اصل پذیرفته شود و در برنامه ریزی ها تمام اقتضائات آن مورد توجه قرار بگیرد. این مهم میسر نمی شود مگر با حضور و شناخت میدانی.
وی با اشاره به ضرورت بازدید از مناطق مختلف عشایری و روستایی، بیان کرد: این بازدید یکی از برنامه های اصلی است که حتی در دوره قبل نیز بر آن اصرار وجود داشت و به شخصه از بسیاری از مدارس مناطق صفر مرزی حضور یافته و از نزدیک با چالش ها و مشکلات و همچنین دغدغه های کودکان و دانش آموزان عشایر و روستاییان غیور و بافرهنگ کشور آشنا شدم. در دور جدید نیز همین سیاست ادامه خواهد داشت. بر همین مبنا، در همین مدت اندک مسئولیت در سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در مدارس مناطق عشایری دو استان فارس و خراسان رضوی حضور پیدا کردم و حتی آغاز سال تحصیلی را در یکی از این مدارس به صورت نمادین جشن گرفتیم.
به گزارش مرکزاطلاع رسانی وروابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، حکیم زاده با بیان اینکه سفر به مناطق عشایری و روستایی و حضور در این مدارس برای خود بنده بسیار آموزنده و امیدآفرین است، گفت: نظرات و دیدگاه های معلمان این مدارس و تجربیات ارزندۀ آنان اثر بسیار زیادی در برنامه ریزی های سیاستی وزارت آموزش و پرورش در این بخش دارد و قطعاً از این موارد استفاده خواهد شد زیرا این افراد بیش از دیگران با چالش های مدارس عشایری مواجه هستند.
فرصت برابر یادگیری مرهون معلمان مدارس عشایری است
سرپرست سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در پایان خطاب به معلمان مدارس عشایری و روستایی، گفت: پیام من به معلمان و مربیان مناطق روستایی و عشایری، پیام سپاس مخصوص و پیام تقدیر ویژه از زحماتی است که این عزیزان متحمل می شوند. واقعاً هر قدر تلاش شود، نمی توان از زحمات این معلمان قدردانی کرد. آنانی که در شرایط سخت کلاس های خود را در مدارس عشایری و روستایی برپا و مسیر دانایی و توانایی را برای دانش آموزان عزیز عشایر هموار می کنند و نقشی ویژه در زندگی این کودکان ایفا می کنند و اثرگذاری کم نظیر دارند؛ به ویژه آن دسته از معلمانی که با سعه صدر و فداکاری، حتی کودکان را در کلاس های چندپایۀ خود می پذیرند و فرصت برابر یادگیری مهارت های پیش از دبستان را برای آنان فراهم می کنند. از این همۀ معلمان این مناطق خواهش می کنم، همچنان با قوت به مسیر خود ادامه دهند و در این مسیر به همۀ کودکان توجه خاص و ویژه داشته باشند.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}