اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، بیست و یکمین دوره حراج تهران ویژه «هنر معاصر ایران» بیستم مهرماه با عرضه 140 اثر به شیوه آنلاین (برخط) برگزار می شود، یکی از مشخصه های این دوره، معرفی چهره های تازه و عرضه آثار هنرمندان پیشرو جوان به عنوان بخش مغفول مانده در قالب یک پیشنهاد به بازار رسمی هنر است. معرفی چهره های جدید البته پیش از این هم در این حراج سابقه داشته است اما در این دوره قابل توجه است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، بیست و یکمین دوره حراج تهران ویژه «هنر معاصر ایران» بیستم مهرماه با عرضه 140 اثر به شیوه آنلاین (برخط) برگزار می شود، یکی از مشخصه های این دوره، معرفی چهره های تازه و عرضه آثار هنرمندان پیشرو جوان به عنوان بخش مغفول مانده در قالب یک پیشنهاد به بازار رسمی هنر است. معرفی چهره های جدید البته پیش از این هم در این حراج سابقه داشته است اما در این دوره قابل توجه است.
در این دوره فرصتی برای معرفی 35 هنرمند همچون مهرداد فلاح، کسری گلرنگ، لادن بروجردی، رایکا میلانیان، رضا نصرتی، پریا فرخی، حسین خوش رفتار، مرتضی یزدانی، شیوا بابایی، علی بیگی پرست، کیوان بیرانوند، نسیم حسن بخشان، علیرضا جدی، سوده داود، محمدمهدی طباطبایی، محمد مستان دهی، علیرضا روح الامینی، آناهیتا قاسم خانی، حسین مرکزی، مانی مهرزاد، مرتضی فتوحی لاسیبی، مسعود اصلانی، مینا غازیانی، ساسان نصیری، آوین فرهادی، ساناز دزفولیان، سارا عباسیان، امید خاکباز، یادگار خیام، فرهاد فزونی، شهروز صدر، پویا رضی، رسول اولیازاده، ملینا قائمی اردکانی و جلال الدین سلطان کاشفی برای نخستین بار فراهم شده است.
اهمیت برگزاری حراج های برخط
مهرداد فلاح هنرمند نقاش و نقاشیخط که برای نخستین بار فرصت حضور در حراج تهران را پیدا کرده، درباره برگزاری حراج های برخط (آنلاین) به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: حراج های آنلاین یادگار دوران همه گیری کرونا هستند که دیوار گالری ها از آثار هنری خالی شد، با این وجود مؤسسه های حراج دنیا همچون کریستیز، ساتبیز و بونامز از همان زمان به تاثیرگذاری و اهمیت این حراج ها پی بردند و در سه چهار سال گذشته شاهد برگزاری حراج آنلاین توسط این موسسه ها هستیم.
وی گفت: موسسه حراج تهران هم از یکی دو سال گذشته پی به اهمیت این شکل از برپایی حراج برد و هجدهمین دوره حراج تهران، برای نخستین بار، به صورت آنلاین برگزار شد. انتقادهایی به حراج تهران شده بود که چرا این رویداد، از همان دوران شیوع کرونا به صورت برخط برگزار نشد و استدلال مسئولان حراج این بود که برگزاری حراج آنلاین، در صورت بازدید حضوری آثار می تواند موفق باشد و برگزاری حراج برخط حداقل شرایطی را باید فراهم کند که خریداران بتوانند در نمایشگاه حضور پیدا کنند و آثار را از نزدیک ببینند و پس از آن به صورت مجازی اقدام به خرید اثر کنند.
این هنرمند نقاش با ارائه آماری از حجم مبادلات برخط بازار جهانی هنر با استناد به گزارش موسسه هیسکاکس و سهم 15/9 درصدی فروش آنلاین در جهان افزود: فروش آنلاین با اهمیت است و براساس آمارها، حجم جهانی مبادلات آنلاین از 1/6 میلیارد دلار در سال 2012 به 10/8 میلیارد دلار در سال 2022 رسیده است. تنها در حراج های آنلاین موسسه کریستیز، در سال 2012 فروش آنلاین 4/7 میلیون دلار بوده است که این رقم در سال 2022 به 391 میلیون دلار رسیده است.
مهرداد فلاح هنرمند نقاش و نقاشیخطفلاح درباره معرفی چهره های جدید در بیست و یکمین حراج تهران بیان کرد: 35 نفر از شرکت کنندگان این حراج، اغلب هنرمندان جوان هستند که به تعبیری، بازار توسعه یافته ای نداشته اند. ظرفیت سازی برای اقتصاد هنرمندان جوان سبب می شود امیدواری به جامعه هنرجویان و دانشجویان هنر تزریق شود و در عین حال مجموعه داران را به سرمایه گذاری بر هنرمندان جوان و نه صرفاً استادان مدرنیست ترغیب می کند.
وی افزود: یکی دیگر از نتایج گنجاندن آثار هنرمندان جوان در حراج ها این است که بازار متوسط یا میانی و بازاری که با توان مالی عموم خریداران تطابق دارد، رشد می کند. بر خلاف بازار آثار گران قیمت که به سختی فروش می رود و متقاضیان محدودی دارد؛ فروش آثار در بازار متوسط یا میانی کمک بسزایی به رونق اقتصاد هنر می کند.
این هنرمند نقاشیخط درباره ارایه آثار هنرمندان پیشکسوت و مکتب سقاخانه ای در بیست و یکمین حراج تهران اظهارداشت: نمی توان از حضور هنرمندان سقاخانه در حراج تهران غافل بود، چراکه همیشه در بازار هنری جایگاه خوبی دارند، همچنین محدوده قیمت آثار هنرمندانی همچون ناصر اویسی، ژازه تباتبایی، حسین زنده رودی، پرویز تناولی و صادق تبریزی متوسط است.
وی با اشاره به بازار آثار هنرمندان سقاخانه ای گفت: صادق تبریزی نمونه خوبی از یک هنرمند سقاخانه است که با وجود اینکه آثار او حدود هفت سال است به حراج تهران پیدا کرده اما رشد قیمت آثارش آهنگ منطقی و متعادلی داشته است.
فلاح که سال ها افتخار شاگردی نزد صادق تبریزی را داشته است ضمن ابراز خشنودی از اینکه اثرش در بیست و یکمین حراج تهران برای نخستین در کنار استاد فقیدش قرار گرفته است، افزود: زنده یاد تبریزی پایه گذار نقاشی خط در ایران و از پیشگامان مکتب سقاخانه، با اثری «بدون عنوان» که یک آکریلیک روی بوم در ابعاد 55×75 سانتیمتر متعلق به 1361 و برآورد قیمت این اثر که دو سوار را به تصویر کشیده، حضور دارد، این اثر 3-2 میلیارد تومان است و یکی از آثار منحصر به فرد زنده یاد تبریزی به شمار می رود.
این هنرمند نقاش درباره اثر خود در بیست و یکمین حراج تهران بیان کرد: اثری که من ارائه کرده ام یک اثر «بدون عنوان» از مجموعه «خروس نشان» است. این اثر را سال 1395 با ترکیب مواد و ورق طلا روی بوم در ابعاد 86×140 سانتیمتر اجرا کردم و برآورد قیمت آن 50 تا 70 میلیون تومان است.
به گزارش ایرنا، در بیست و یکمین حراج تهران، آثار هنرمندان مکتب سقاخانه ای همچون پرویز تناولی و صادق تبریزی با قیمت های میلیاردی ارائه شده است. در این دوره حراج تهران، منیر فرمانفرماییان با اثری «بدون عنوان» به شیوه آیینه کاری، نقاشی پشت شیشه و گچ روی چوب مربوط به حدود دهه 1350 با برآورد 12-10 میلیارد تومان گران ترین هنرمند این دوره است. پس از او آیدین آغداشلو با اثر «تابستان، زمستان از مجموعه مغربی ها» با برآورد 9 تا 10 میلیارد تومان و سپس رضا درخشانی با اثری با عنوان «روز و شب را می شمارم، روز و شب» با برآورد 8 تا 9 میلیارد تومان جزو گران قیمت ترین هنرمندان این مزایده هستند.
نمایشگاه آثار بیست و یکمین حراج تهران چهارشنبه و پنجشنبه-18 و 19 مهرماه از ساعت 11 تا 21 در هتل پارسیان آزادی برگزار می شود و پایان مزایده جمعه- 20 مهرماه- از ساعت 18 خواهد بود.
{{name}}
{{content}}