اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، طرح نهضت ملی مسکن یکی از راهکارهای دولت برای خانه دار شدن مستاجران و اقشار ضعیف بود که با پیگیری های مسوولان استان همدان، اجرای این طرح به خوبی در استان شتاب گرفته و اقدامات موثری برای تامین زمین و ساخت آن انجام شده است.
به گزارش ایرنا، طرح نهضت ملی مسکن یکی از راهکارهای دولت برای خانه دار شدن مستاجران و اقشار ضعیف بود که با پیگیری های مسوولان استان همدان، اجرای این طرح به خوبی در استان شتاب گرفته و اقدامات موثری برای تامین زمین و ساخت آن انجام شده است.
کلانشهر همدان به عنوان یکی از شهرهای پرتراکم کشور، مهمترین شهر استان برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن است که بخش بزرگی از زمین های مورد نیاز آن تامین شده است.
بر اساس اعلام مرکز ملی آمار ایران شهر همدان هم رده تهران قیمت مسکن بالایی دارد به طوری که تفاوت قیمت زمین و مسکن در شهر همدان با سایر استان های همجوار بسیار چشمگیر است.
گرانی مسکن در همدان موجب شده رویای خانه دار شدن در این شهر به مراتب دست نیافتنی تر از سایر استان ها شود.
شهرک تازه تاسیس پرواز مهمترین مکان اجرای طرح نهضت ملی مسکن است که احداث 10 هزار و 800 واحد مسکونی در آن گنجانده شده و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی متولی ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در شهرک پرواز است.
در کنار ساخت این شهرک، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان پروژه 690 واحدی، 600 واحدی و 120 واحدی شهرک شهید بهشتی شهر همدان، پروژه هایی در شهرک مدنی و شهرک فرهنگیان را در دست ساخت دارد.
برای بررسی بیشر از روند اجرای پروژه های طرح نهضت ملی مسکن به سراغ مسعود رضایی مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان رفتیم و آخرین وضعیت اجرای این طرح ملی را از وی جویا شدیم.
ایرنا: نقش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن چیست؟
رضایی: طرح نهضت ملی مسکن، تکلیف مجلس شورای اسلامی و مورد تاکید دولت شهید آیت الله سید ابراهیم رییسی بود که باید در کوتاه ترین زمان ممکن اجرا می شد و مخاطب های آن نیز مشخص بودند.
با توجه به ضوابط و مقررات ابلاغی، بخش قابل توجهی از اجرای این طرح ملی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شد. البته اداره راه و شهر سازی نیز وظیفه تامین زمین مورد نیاز و همچنین شناسایی و پالایش اطلاعات متقاضیان واجد شرایط را برعهده داشت.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان به عنوان مجموعه ای توانمند در حوزه فنی و مهندسی، در حوزه ساخت مسکن سابقه و تجربه زیادی دارد بنابراین با توجه به امضای تفاهمنامه با وزارت راه و شهر سازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان کارگزار اجرای طرح نهضت ملی مسکن انتخاب شد تا در کنار راه و شهرسازی در اجرای این طرح همکاری لازم را انجام دهد و در اجرای طرح نهضت ملی مسکن سهم بزرگی داشت و کار آماده سازی و مشارکت در احداث این طرح ویژه را بر عهده دارد.
ایرنا: بنیاد مسکن در کدام شهرهای استان پروژه های طرح نهضت ملی مسکن را اجرا می کند؟
رضایی: همکاری و تعامل بنیاد مسکن و راه و شهر سازی همدان در اجرای این طرح به خوبی شکل گرفت، به طوری که در دسته استان های برتر اجرای این طرح شناخته شده است. در همین راستا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همدان در همه شهرهای استان از جمله شهرهای دارای بیش از 100 هزار نفر جمعیت و کمتر از 100 هزار نفر جمعیت استان مشارکت دارد. این موضوع در حالی است که در بسیاری از استان های کشور، بنیاد مسکن تنها در شهرهای کمتر از 100 هزار نفر جمعیت همکاری می کند.
در استان همدان با تعامل و همکاری خوبی که در بین اعضای شورای مسکن استان، استاندار و راه و شهرسازی وجود دارد، در کنار توانمندی های دیده شده در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، موجب شد که این بنیاد در معادلات ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی در سطح استان به خصوص در کلانشهر همدان و شهر ملایر در ساخت پروژه ها همکاری لازم را انجام دهد.
ایرنا:مهمترین پروژه های طرح نهضت ملی مسکن استان همدان کدام است؟
رضایی: پروژه های زیادی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در سطح استان همدان توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دست اجرا است که به طور قطع پروژه 11 هزار واحدی شهرک تازه تاسیس پرواز مهمترین پروژه این طرح است.
در شهر همدان پروژه شهرک شهید بهشتی که دارای سه مجموعه 200 واحدی، 600 واحدی و 690 واحدی است اهمیت ویژه ای دارد و سرعت اجرای کار در آن به خوبی پیش می رود.
پروژه 120 واحدی شهرک بهشتی نخستین طرحی بود که در قالب طرح نهضت ملی مسکن عملیات ساخت آن آغاز شد و به بهره برداری رسیده و واحدهای آن تحویل متقاضیان شده است و متقاضیانی که در این مجموعه بودند تعیین تکلیف شدند و با مراجعه به بانک، دفترچه پرداخت اقساط تسهیلات را دریافت کردنده اند. تعدادی از متقاضیان در واحدهای خود مستقر شده و شماری نیز در حال تجهیز واحدهای خود هستند که به زودی مستقر خواهند شد.
ایرنا: پیشرفت فیزیکی سایر پروژه های طرح نهضت ملی مسکن چگونه پیش می رود؟
رضایی: پروژه 690 واحدی شهرک شهید بهشتی نیز هم اینک نزدیک به 87 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و عملیات اجرایی آن به سرعت پیش می رود و پیش بینی می کنیم طی 2 ماه آینده به عنوان دومین پروژه طرح نهضت ملی مسکن همدان و سومین پروژه استان تحویل متقاضیان شود.
در این پروژه از مصالح با کیفیت و با دوام استفاده شده و طراحی معماری و شهرسازی آن رعایت شده است. این پروژه از جمله پروژه های شاخص استان محسوب می شود و بنیاد مسکن برای تحقق این مهم از ظرفیت مهندسان مجرب و توانمند استفاده کرده است.
پروژه 600 واحدی مسکن ملی شهرک بهشتی نیز حدود 15 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پروژه آن با سرعت قابل قبولی قابل اجرا است، فونداسیون آن اجرا شده و در تعدادی از واحدها تا سقف سوم پیشرفت فیزیکی دارد. اما در این طرح نیاز به همکاری بانک های عامل در عقد قرارداد هستیم تا سرعت کار بیشتر شود و تاکنون هم اجرای عملیات این پروژه با آورده متقاضیان در حال انجام است.
ایرنا: روند ساخت واحدهای مسکونی شهرک پرواز چگونه پیش می رود؟
رضایی: پروژه 11 هزار واحدی کوی پرواز بر اساس زمانبندی برنامه ریزی شده به خوبی در حال اجرا است و عملیات احداث واحدهای آن در حال پیشرفت است. پروژه 11 هزار واحدی شهرک پرواز همدان در قالب هشت محله شهری در حال اجرا است.
این پروژه دارای 660 ساختمان در 66 بلوک شهری در حال اجرا است که تاکنون زیر سازی این طرح اجرا شده و عملیات احداث در همه واحدهای این مجموعه آغاز شده است. پیشرفت فیزیکی واحدهای این پروژه متفاوت است به گونه ای که می توان گفت در این پروژه تعدادی از واحدها با یک درصد پیشرفت فیزیکی و بیشتر برخوردار و در برخی از بلوک ها نیز تا 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مرحله صدور پروانه قرار دارد.
ایرنا:وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در سایر شهرهای استان چگونه است؟
رضایی: در شهرستان ملایر پروژه 502 واحدی ملایر را داریم که با پیشرفت فیزیکی حدود 40 درصد پروژه در حال اجرا است. در نهاوند نیز روند اجرای برخی از واحدهای این طرح با پیشرفت فیزیکی 62 درصد پیش می رود. پروژه 120 واحدی شهر بهار حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و همچنین در شهر سرکان یک پروژه 60 واحدی داشتیم که با تکمیل 100 درصدی آن تحویل متقاضیان شده است.
در مجموع در استان همدان تاکنون 2 پروژه طرح نهضت ملی مسکن با زیر نظر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به پایان رسیده و تحویل متقاضیان شده است که شامل پروژه 60 واحدی شهر سرکان و پروژه 120 واحدی شهر همدان است.
ایرنا:مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی در چه مرحله ای هست؟
رضایی: در رابطه با پروژه های مسکن روستایی استان همدان 165 هزار و 301 واحد مسکن روستایی دارد که تاکنون 114 هزار واحد آن مقاوم سازی، نوسازی و احداث شده است. در این حوزه پیشرفت 69 درصدی را داشته ایم که با توجه به اینکه میانگین کشوری آن 54 درصد است، استان همدان در این زمینه حدود 15 درصد نسبت به میانگین کشوری رتبه بهتری دارد.
در سال 1402 سهمیه استان همدان در حوزه مسکن روستایی نزدیک به 10 هزار واحد سهمیه استان همدان بود که به سیستم بانکی معرفی شده اند و تاکنون از این تعداد هشت هزار و 300 واحد عقد قرارداد شده است.
تسهیلات مسکن روستایی در سال 1402 با تلاش های دولت شهید آیت الله سید ابراهیم رییسی شتاب خوبی گرفت و از تعداد 200 هزار واحد به 350 هزار واحد افزایش یافت.
همچنین تسهیلات مسکن روستایی از 2 میلیارد ریال به سه میلیارد و 500 میلیون ریال به ازای هر واحد افزایش یافت. این تسهیلات با کارمزد پنج درصد و مدت بازپرداخت 20 سال تعیین شده است. یارانه خوبی در این خصوص در نظر گرفته شده به طوری که دولت برای هر خانواده روستایی ماهانه 46 میلیون ریال به شکل یارانه در خصوص تسهیلات مسکن روستایی به سیستم بانکی پرداخت می کند.
بنیاد مسکن آمادگی دارد برای متقاضیانی که تاکنون مسکنی نداشته اند و قصد ساخت مسکن دارند و یا واحدهای مسکونی فرسوده دارند به بنیاد مسکن مراجعه و از تسهیلات بهره مند و نسبت به ساخت واحد مسکونی اقدام کنند.
ایرنا: آیا در سایر پروژه های عمرانی دیگر استان نیز مشارکت دارید؟
رضایی: بله در حوزه بهسازی روستاها عملکرد مثبتی داشتیم و اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خورده است. موضوعی که در سطح استان همدان اتفاق افتاد تهیه طرح هادی روستایی بود که از سالیان گذشته، بنیاد مسکن استان همدان به عنوان متولی نسبت به تهیه طرح هادی برای همه روستاهای استان همدان اقدام کرد که این اقدام و ابتکاری که از سوی بنیاد مسکن استان از ابتدای انقلاب اسلامی شکل گرفت، در سراسر کشور گسترش یافت و هم اینک همه روستاهای بالای 20 هزار خانوار در کشور از این طرح بهره مند شدند.
در استان همدان یک هزار و 305 روستا داریم که به غیر از روستاهای دارای بیش از 20 هزار خانوار، این طرح در روستاهای زیر 20 خانوار نیز اجرا می شود. تاکنون طرح هادی نزدیک به 553 روستا در استان بازنگری شده است و در این زمینه تلاش داریم سالانه طرح 10 درصد از روستاهای بالای 20 خانوار را بازنگری کنیم که در هر سال حدود 95 روستا را شامل می شود و امیدواریم امسال هم این امر محقق شود.
ایرنا: طرح هادی در چند روستای استان اجرایی شده است؟
رضایی: از تعداد 923 روستا در استان که بالای 20 هزار خانوار هستند 880 روستا مشمول اجرای طرح هادی هستند.آغاز عملیات اجرایی طرح بهسازی در روستاها انجام شده و در سال 1402 با اعتبار چهار هزار و 550 میلیارد ریال اقدامات خوبی در این خصوص انجام شد.
با بسترسازی که انجام شده است سهمیه قیری که برای سال 1402 که تا 31 شهریور امسال باید جذب می شد این سهمیه 800 میلیارد ریالی به 2 هزار و 30 میلیارد ریال افزایش یافت و این نشان می دهد که تعداد روستاهایی که از این موضوع بهره مند شدند افزایش چشمگیری داشته به طوری که 280 روستا در استان همدان مشمول اجرای آسفالت شده اند.
با توجه به اینکه اعتبارات امسال به تازگی ابلاغ شده است، در سه سال گذشته (از سال 1400 تا 1402 ) نزدیک به 480 کیلومتر از معابر روستایی استان و به مساحت سه میلیون و 350 هزار متر مربع آسفالت ریزی شده است.
از ابتدای امسال تاکنون 11 هزار خدمت شامل استعلام فنی، صدورپروانه، احداث بنا و بهره مندی از خدمات زیر بنایی از سوی بنیاد مسکن و از طریق سامانه راهبر دریافت کردند که همدان از استان های است که در این باره بیشترین خدمات فنی را ارائه کرده است.
{{name}}
{{content}}