90 میلیارد ریال در حوزه زیرساخت گردشگری تربت حیدریه هزینه شد+فیلم

به گزارش ایرنا، علی محمدی عصر روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته گردشگری افزود: 50 میلیارد ریال از این رقم تنها در حوزه بوم گردی و توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.

به گزارش ایرنا، علی محمدی عصر روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته گردشگری افزود: 50 میلیارد ریال از این رقم تنها در حوزه بوم گردی و توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.

وی با اشاره به اینکه در چهار سال اخیر بیشترین تمرکز و سرمایه گذاری را، به توسعه بوم گردی ها اختصاص دادیم، گفت: البته از آنجا که سرمایه گذار در سطح کلان نداشتیم، برای سرمایه گذاران خُرد مجوز راه اندازی 16 بوم گردی صادر و مراحل صدور مجوز چهار بوم گردی دیگر نیز در دست اقدام است.

محمدی اضافه کرد: حوزه گردشگری این شهرستان در بخش آژانس گردشگری، بوم گردی، رستوران بین راهی و مجتمع های گردشگری فعال و بیشترین فعالیت این بخش ها در حوزه زیرساختی متمرکز است.

وی در ادامه با بیان اینکه مجوز کاووش و شناسی آثار تاریخی را از 2 سال قبل دریافت کردیم، ادامه داد: در حالی که تاریخ این منطقه تا پیش از این، حداکثر به دوران تیموری می رسید، اما با بررسی و شناسایی و کاوشهای باستان شناسی، قدمت تاریخی شهرستان به دوران قبل از اسلام بازمی گردد.

محمدی اضافه کرد: قدمت آثار و محوطه های تاریخی شناسایی شده از حدود چهار هزار سال پیش تا دوران صفویه است.

رییس اداره میراث فرهنگی تربت حیدریه تصریح کرد: بر این اساس اکنون بیش از 350 اثر و محوطه تاریخی در این خطه شناسایی شده که 64 اثر آن تاکنون به ثبت ملی رسیده است.

محمدی به ثبت رویدادهای ملی مذهبی نیز اشاره کرد و گفت: پنج رویداد محلی، مذهبی و ملی شامل: نخل گردانی شهر کدکن، علم گردانی روستای حصار، کف زنی و ابریشم کشی بایگ و کاروان نمادین اسرای عاشورا در پنج صفر را داریم که 2 رویداد از این تعداد به ثبت ملی رسیده است.

وی به حوزه صنایع دستی این خطه نیز اشاره و اظهار کرد: اولویت را روی صنایعی متمرکز کردیم که مختص این منطقه بویژه سه نام ویژه (برند) زعفران، ابریشم و عقیق را احیا کردیم و این اقدام امتیاز شهرستان را در این حوزه و بویژه برگزاری تورهای گردشگری تخصصی بالا برد.

محمدی اضافه کرد: در حوزه بناهای تاریخی با توجه به تعدد بناها و کمبود اعتبارات، واگذاری بناها در سطح استان را پیگیری کردیم که در نهایت مجوز واگذاری حمام حاجی رییس با رویکرد آب درمانی به بخش خصوصی دریافت شد، اما هنوز برایش سرمایه گذار جذب نشده است.

وی با اشاره به اینکه بزرگترین موقوفه خراسان رضوی بنام قطب الدین حیدر با 80 باب مغازه و زمین های موقوفه را با مشارکت اداره اوقاف پیگیری کردیم، گفت: بیشترین مشارکت بخش خصوصی در حوزه بناهای تاریخی در خراسان رضوی با 90 میلیارد ریال را داشتیم و در عین حال 40 میلیارد ریال نیز در حوزه اعتبارات دولتی با محوریت قطب الدین حیدر اختصاص یافت.

محمدی بیان کرد: اگر تخریب بافت زعفرانیه رخ نمی داد امروز در حوزه ثبت جهانی هم طراز با یزد بودیم زیرا بیشترین خانه های تاریخی و بناهای عام المنفعه از قبیل کاروانسرا، آب انبار، حمام و مساجد تاریخی در این بافت بود که شوربختانه در سالیان گذشته از بین رفت.

معاون اداره میراث فرهنگی تربت حیدریه نیز گفت: امسال در حوزه صنایع دستی و گردشگری 130 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت که 57 میلیارد ریال آن در حوزه صنایع دستی و 30 میلیارد ریال دیگر با محوریت گردشگری جذب و مابقی آن نیز در حال جذب است.

سمیه نگهبان افزود: مهم ترین رسالت در حوزه صنایع دستی توسعه و آموزش است که از پارسال 350 هنرجو در رشته های سنگ های قیمتی و منبت کاری و فرت بافی چرم و زیورآلات قیمتی را آموزش دادیم.

وی افزود: در راستای ایجاد اشتغال از پارسال تاکنون 150 مجوز صنایع دستی صادر و در عین حال برای حمایت از این بخش، افرادی که دارانه پروانه تولید انفرادی و کارگاهی هستند، معاف از مالیات می شوند.

نظرات

captcha