می گفت نمی توانم لباس جهاد را با چیزی عوض کنم

بمباران وحشیانه و ناجوانمردانه منطقه ضاحیه بیروت توسط رژیم صهیونیستی، بزرگ مردانی را از ما گرفت که یادشان هیچ گاه از ذهن ها بیرون نخواهد رفت. فرماندهانی در این حادثه تروریستی به شهادت رسیدند که روز و شب شان را برای دفاع از مردم مظلوم غزه در حال تلاش و برنامه ریزی بودند. شاید شهادت کمترین مزدی بود که می توان برای آن ها متصور شود.

به گزارش ایسنا، متن پیش رو گفت وگوی روزنامه خراسان با «دکتر مجتبی کرباسی» است که از کودکی، دوست و هم محله ای و همرزم سردار «عباس نیلفروشان» در دوران دفاع مقدس بوده و ناگفته هایی از آخرین تماس شهید با پدرش دارد:

بمباران وحشیانه و ناجوانمردانه منطقه ضاحیه بیروت توسط رژیم صهیونیستی، بزرگ مردانی را از ما گرفت که یادشان هیچ گاه از ذهن ها بیرون نخواهد رفت. فرماندهانی در این حادثه تروریستی به شهادت رسیدند که روز و شب شان را برای دفاع از مردم مظلوم غزه در حال تلاش و برنامه ریزی بودند. شاید شهادت کمترین مزدی بود که می توان برای آن ها متصور شود. یکی از این افراد، سردار «عباس نیلفروشان» از فرماندهان مشهور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق تاکنون بوده است. او تیرماه سال 1398 مسئولیت معاونت عملیات کل سپاه پاسداران را برعهده گرفت و مسئولیت های مهم دیگری همچون فرماندهی دانشکده فرماندهی و ستاد (دافوس) سپاه، جانشینی قرارگاه امام حسین(ع)، مشاور عالی فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران و ... را در کارنامه کاری خود دارد. سردار «نیلفروشان» یکی از فرماندهان دلاور جمهوری اسلامی ایران بود که همواره در صف مقدم حمایت از جریان مقاومت در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی و دیگر دشمنان منطقه ای کشورمان حضور داشته است. در پرونده امروز زندگی سلام با «دکتر مجتبی کرباسی» که از کودکی با سردار «نیلفروشان» هم محله ای بوده و تا همین چند ماه پیش، ارتباط تلفنی شان قطع نشده، گفت وگویی داشتیم که نکات زیادی درباره این فرمانده شجاع و شخصیت بزرگ او دارد.

خانه پدرش قبل از انقلاب پاتوق بچه های مذهبی بود

دکتر «کرباسی» در حال حاضر معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مدرس گروه زبان انگلیسی است. او درباره تاریخچه آشنایی اش با سردار «نیلفروشان» می گوید: «از بدو تولد، خانه ما و حاج عباس در کنار یکدیگر بود، بنابراین با هم کودکی را گذراندیم و بزرگ شدیم. سردار در یک خانواده مومن و متدین به دنیا آمد. پدرش از بازاری های متعهد و محترم در نزد مردم بازار و محله بود. در خانه شان از همان زمان یعنی قبل از انقلاب، روضه خوانی سالیانه برگزار میشد و پاتوقی برای بچه های مذهبی محله بود. به همین دلیل از همان سنین کودکی یعنی 7 یا 8 سالگی، عباس یک بچه معتقد به ارزش های اسلامی بود که در مسجد و محافل قرآنی بزرگ شده و رشد کرده بود.»

در توزیع اعلامیه های امام(ره) جسور بود

دکتر «کرباسی» درباره فعالیت های سردار نیلفروشان در روهای قبل از انقلاب اسلامی که یک نوجوان بوده، می گوید: «10 ساله بود که بر خلاف بسیاری از هم سن وسال هایش که با نام امام خمینی(ره) و آرمان های ایشان آشنا نبودند، ارادت ویژه ای به ایشان و دیدگاه هایش داشت. وقتی قبل از انقلاب و در بحبوبه پیروزی انقلاب، مدارس به تعطیلی کشیده شد، او از فعالان همراهی با نهضت امام خمینی(ره) در مدرسه و بین دانش آموزان بود. انقلاب که به پیروزی رسید، در همه صحنه ها با سن کمش و حتی در همه تظاهرات ها حضور داشت. در توزیع عکس و اعلامیه های حضرت امام(ره)، پرتلاش و جسور بود.»

15 ساله بودم که رفت جبهه

رفیق سال های کودکی و نوجوانی سردار نیلفروشان که از نزدیک شاهد مجاهدت های در سال های دفاع مقدس او بوده، می گوید: «بعد از انقلاب هم یک بسیجی تمام عیار بود. هم به خودسازی اش با شرکت در جلسات مذهبی، عقیدتی و سیاسی که در پایگاه های بسیج و مسجد برگزار میشد، توجه داشت و هم اینکه یک عنصر میدانی بود. یعنی هرجایی که کاری از دستش برمی آمد، انجام می داد. در سال 60 در حالی که هنوز 15 ساله اش تمام نشده بود برای دفاع از وطن، مردم و کردستان به مرزهای کردستان رفت و در آن جا مدتی مجاهدت داشت. چند وقت بعد از اعزام به کردستان، به خطه جنوب کشور رفت. از عملیات رمضان به بعد، تبدیل به یک رزمنده قوی و مقتدر در لشکر امام حسین(ع) شد که به تدریج چهره و توانمندنی هایش بیشتر شناخته شد.»

حاج احمد کاظمی سخت ترین ماموریت ها را به او می سپرد

سردار «نیلفروشان» از نیروهای شهیدان حسین خرازی و حاج احمد کاظمی در دوران دفاع مقدس بوده است. دکتر «کرباسی» که در جبهه نبرد حق علیه باطل کنار سردار بوده، درباره آن روزهای حاج عباس می گوید: «مراحل فرمانده شدنش در عملیات های بعد از رمضان با این که سن پایینی در حد 16 یا 17 سال داشت، خیلی سریع اتفاق افتاد. او یک فرمانده قوی بود که از فرمانده دسته، معاون گروهان، فرمانده گروهان و ... گام به گام در حال رشد بود. همین که حاج احمد مظمی، عباس را کشف کرد، او را به لشکر نجف برد. دیری نگذشت که او یکی از بهترین فرمانده گردان های عملیاتی لشکر نجف شد که حاج احمد به او افتخار می کرد. حاج احمد، سخت ترین ماموریت ها را به گردان انبیا که فرماندهی اش با نیلفروشان بود، واگذار می کرد. حاج عباس در دوران دفاع مقدس عنصر تمام عیاری بود که خودش را وقف انقلاب و رهروی حضرت امام(ره) کرد.»

دنبال آسایس و راحتی نبود وگرنه ...

«او در خانواده ای زندگی می کرد که اگر به دنبال آسایس و راحتی بود، چیزهای زیادی داشت و راحت به آن دست پیدا می کرد. اگر به دنبال این بود که برای ادامه تحصیل به اروپا یا خارج از کشور برود، قطعا می توانست از حمایت های والدینش استفاده کند». دوست و همراه قدیمی سردار نیلفروشان با این مقدمه می افزاید: «خیلی راحت می توانست در رفاه کامل زندگی کند اما هیچ وقت مجاهدت را با زندگی مادی مقایسه نکرد و عوض نکرد. دنبال آسایس و راحتی نبود. با پایان جنگ تحمیلی، تحصیلات را هم از نظر آکادمیک، هم از نظر نظامی ادامه داد و بالاترین مدارک دانشگاهی و درجات نظامی را کسب کرد. او با مدرک دکترا هم در دانشگاه تدریس می کرد و در دانشگاه های دفاعی و هم در سپاه پاسداران خدمت می کرد. هر ماموریتی که به او واگذار می شد، کوتاهی نمی کرد و انجام می داد.»

می خواست رزمنده تمام عیاری برای آزادی قدس باشد

سردار نیلفروشان به عنوان معاون عملیات سپاه پاسداران چند ماه پیش در تحلیلی درباره راهبرد رژیم صهیونیستی در قبال ایران گفت که رژیم صهیونیستی در سطح راهبردی به این باور رسیده است که امکان درگیری آمریکا با ایران وجود ندارد و به این درک رسیده است که توان رویارویی با جمهوری اسلامی را ندارد و آمریکا هم توان سابق برای حفظ رژیم صهیونیستی را ندارد، راهبرد جدید رژیم، راهبرد جنگ بین جنگ ها یا جنگ در منطقه خاکستری است. دکتر «کرباسی» به یک خاطره درباره علاقه سردار نیلفروشان برای جنگ با رژیم صهیونیستی اشاره می کند و می گوید: «یکی از آرزوهای دیرینه اش در سال های جوانی این بود که یک روزی بتواند در سنگر مبارزه با صهیونیست ها بجنگد. این را من سال های دفاع مقدس یعنی 64 یا 65، خودم از زبانش شنیدم. می گفت از این که در این جنگ تحمیلی باید با مزدوران صدام و حزب بعث بجنگیم، راضی نیستم. دلم می خواهد جنگ واقعی را در مقابل صهیونیست ها بکنم. شاید شنیدن این جمله در زمان فعلی، چیز ساده و معمولی باشد چون در شرایط فعلی، همه ما ماهیت صهیونیست ها را در غزه و لبنان ملموس تر می بینیم اما آن موقع یک جوان 22 ساله این را بگوید که آرزویم نبرد با صهیونیست ها در مرز فلسطین اشغالی است، نشان دهنده بصیرت او بود. آروز داشت که رزمنده تمام عیاری در نبرد با رژیم صهیونیستی برای آزادی قدس باشد. هرچند ما 6 مهر 1403 را در تقویم به عنوان روز شهادت سردار نیلفروشان ثبت می کنیم، اما من شهادت می دهم که او در طول عمر با برکت 58 ساله اش، مثل یاران امام حسین(ع) که آرزو داشتند ای کاش 70 بار جان داشتند تا هر بار آن را تقدیم امام حسین(ع) و راه حسینی می کردند، سردار نیلفروشان هم می خواست بارها و بارها در راه امام خمینی(ره) و مقام عظمی ولایت و آزادی قدس شریف، جان بدهد و دوباره زنده شود و دوباره شهید شود».

تلفنی مرتب با هم در ارتباط بودیم

سردار نیلفروشان به دلیل تجارب گسترده اش در میدان های نبرد و تلاش های مستمر برای حمایت از محور مقاومت از جمله حزب ا... لبنان و گروه های مقاومت فلسطینی، به عنوان یکی از شخصیت های کلیدی در حمایت از آرمان های مقاومت شناخته می شود. حضور فعال او در برنامه ریزی های نظامی و دیپلماتیک به جبهه مقاومت کمک کرد تا در مقابل تهدیدات مستمر رژیم صهیونیستی و دیگر نیروهای متجاوز، توانایی خود را افزایش دهد. از دکتر «کرباسی» درباره زمان آخرین دیدارشان می پرسم که می گوید: «از چند ماه پیش، امکان دیدار با ایشان خیلی محدود شده بود. من چون به خاطر شرایط کاری ام که در دانشگاه اصفهان مشغول به کار هستم، توفیق دیدار نیافتم. 4 دهه اول زندگی مان ما ارتباط تنگانگ خانوادگی داشتیم اما در سال های اخیر، مسیر زندگی یک جاهایی ما را از هم جدا کرد. ایشان در تهران بود و ماموریت برون مرزی زیاد داشت که توفیق دیدنش از من گرفته شده بود اما تلفنی مرتب با هم در ارتباط بودیم.»

از هر فرصتی برای سرزدن به خانواده شهدا استفاده می کرد

«توجه او به دوستانش به خصوص دوستان شهیدش برای من همیشه قابل توجه بود. بگذارید یک مثال بزنم». معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با این مقدمه می گوید: «در یکی از عملیات های دوران دفاع مقدس، بیسیمچی مان به شهادت رسید. سال ها پس از جنگ، حاج عباس هیچ وقت این بسیمچی شهیدش را فراموش نکرد. هر وقت از تهران می آید، یا گاهی به من از تهران زنگ می زد که فرصت داری تا برویم دیدار خانواده اش؟ مسیر هم سخت بود، در روستاهای اطراف لنجان سر می زدیم به خانواده آن بیسیچمی شهید. از هر فرصتی برای سرزدن به خانواده شهدا استفاده می کرد به خصوص رزمندگان گردانش در لشگر نجف و انبیا. ارتباطش را با رزمنده ها و خانواده شهدا و دوستانش هیچ وقت قطع کرد. ارتباطش را با بخشی از دوستان قدیمی و هم محله ای هایش بعد از جنگ را به صورت ماهانه کرد. خیلی آرزو داشت بین گرفتاری های کاری و مشغله هایش، به این ها سربزند. در زمستان گذشته، 2 ماه پیاپی، 2 صبح جمعه آمد در جمع دوستانش. در این دیدارها سرکشی می کرد تا شرایط همرزم ها و دوستانش را بررسی کند و اگر می تواند گره ای از کار کسی باز کند، ابدا دریغ نمی کرد و گره گشایی می کرد. توجه ویژه ای هم به نسل جوان داشت. به ما می گفت که شما بزرگ ترها باید نشست های تان، جلسات تان، گفت وگوهای تان، همراه با حضور نسل نوجوان و جوان امروزی باشد تا فرهنگ ایثار و شهادت را به نسل بعد خودتان منتقل کنید».

همیشه گوش به فرمان ولی امر بود

از دکتر «کرباسی» بعد از این همه سال آشنایی و رفاقت با سردار نیلفروشان می خواهم به یکی از مهم ترین ویژگی های ایشان که بارزتر بوده، اشاره کند که می گوید: «خیلی سوال سختی است. اگر بخواهم حاج عباس را در یک واژه یا چند جمله معرفی و توصیف کنم، خیلی سخت است. امیدوارم چیزی که می خواهم بگویم، از آن برداشت درستی بشود. ژن او، ژن مالک اشتر بود. حواسش بود که مبادا از فرمان ولی غفلت کند و راهی به جز مسیر مطلوب ولی فقیه را برود. پیچ وخم های 5 دهه گذشته زندگی اش، هیچ وقت باعث نشد که فراموش کند مقلد امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است و باید گوش به فرمان ولی امر باشد. من این ویژگی را در او بارزتر از همه دیدم».

همه عمرش را بدون ابراز خستگی در جهاد گذراند 

او درباره توجه سردار نیلفروشان به خانواده در کنار مشغله های کاری فراوان می گوید: «خستگی ناپذیر بود و همه عمرش را در جهاد گذراند. گاهی دوستانش به او می گفتند به خاطر شرایط سخت و پیچیده والدینش که سالمند هستند، مشکلات دارند، 2 تا از فرزندان شان در سال های گذشته از دست دادند، با وضعیت جسمی که خودش داشت و آثار جراحت های جنگ که سر و بدن و تنش را آزار می داد، بیاید در کنار همسر و خانواده و بچه هایش و مراقب آن ها باشد اما می گفت من هیچ وقت نمی توانم لباس جهاد را با چیزی عوض کنم. البته با این که اینجا نبود، به خصوص در چند ماه اخیر بعد از شهادت سردار زاهدی که از شب شهادت ایشان به منطقه رفت، اما تماس با خانواده اش هیچ گاه قطع نمی شد. مثلا همین امروز پدر ایشان برایم تعریف کرد که بعدازظهر جمعه، آخرین باری بوده که با او تماس گرفته است و جویای احوالش می شود. پدرش می گفت که روزانه با من تماس داشت و در این مدت اخیر، به دلایلی، تماسش گاهی یک روز در میان شده بود. اما روز آخر، تقریبا کمتر از یکی دو ساعت قبل از شهادت با پدرش تماس می گیرد. مادرش حال مساعدی نداشته و نتوانسته با ایشان تلفنی صحبت کند اما حرف هایش را با پدرش می زند. غیرمستقیم به نوعی حلالیت می طلبد و حرف هایی از جنس خداحافظی می زند که پدرش نگران می شود و متوجه می شود که انگار روزهای آخر عمر حاج عباس است.»

انتهای پیام

نظرات

captcha