توافق آلمان با ترکیه برای تسریع روند اخراج پناهجویان

دولت فدرال آلمان با ترکیه توافق پناهندگان به منظور تسریع روند اخراج پناهجویان را منعقد کرده است.

خبرگزاری تسنیم، نهادهای آلمانی اخراج های جدید پناهندگان به ترکیه را آغاز کرده اند. خبرگزاری آلمان به نقل از محافل دولتی گزارش داد، در ابتدا قرار است در مجموع 200 شهروند ترکیه به این کشور بازگردانده شوند.

بر این اساس، بازگشت از طریق پروازهای برنامه ریزی شده باید به صورت غیرمتمرکز انجام شود. ایالت های فدرال آلمان درگیر به دست آوردن مدارک لازم برای پی گیری این روند هستند. برخلاف توافق نامه های مهاجرتی موجود با کشورهایی مانند ازبکستان یا کنیا، توافق جدید با ترکیه می تواند بر افرادی که در آلمان زندگی می کنند تأثیر بگذارد.

نانسی فایسر، وزیر کشور فدرال آلمان در مصاحبه با روزنامه های گروه رسانه ای فونکه از اخراج مداوم مهاجران غیرقانونی به ترکیه خبر داده و تاکید کرد: بازگشت به ترکیه ازاین پس "سریعتر و موثرتر" خواهد بود و ترکیه شهروندانی را که اجازه اقامت در آلمان را ندارند سریعتر پس می گیرد. فایزر این را "پیشرفت بزرگ" و زیر بنای بیشتر برای محدود کردن مهاجرت های غیرقانونی" خواند.

بر اساس پاسخ دولت فدرال آلمان به درخواست حزب افراطی "جایگزینی برای آلمان" در بوندستاگ تقریباً 1300 شهروند ترکیه در سال 2023 از آلمان اخراج شدند. بر اساس آمار اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان، حدود 14500 تبعه ترک در آلمان نیز باید در پایان آوریل 2024 این کشور را ترک کنند.

ترکیه در حال حاضر در رتبه سوم فهرست مهم ترین کشورهای مبدا پناهجویان برای آلمان قرار دارد. در هشت ماهه نخست سال جاری، 21 هزار و 590 نفر ترک الاصل از آلمان درخواست پناهندگی داده اند.

سازمان حقوق پناهندگان پرو آسیل اخراج پناهجویان به ترکیه را "غیر مسئولانه" می داند. اکثر پناهجویان از ترکیه در آلمان کرد هستند. دولت ترکیه به دلیل سرکوب اقلیت کرد در این کشور مورد انتقاد قرار می گیرد.

در مجموع، سال گذشته تعداد بیشتری از پناهجویان از ترکیه به آلمان آمدند. با این حال، اخراج پناهجویان به این کشور شریک مهم آلمان تاکنون به دلیل نقش ژئوپلیتیکی آن از نظر سیاسی دشوار بوده است. به عنوان مثال، ترکیه نقش مهمی در مناقشه خاورمیانه، جنگ در اوکراین و در نهایت، استراتژی مدیریت مهاجرت اتحادیه اروپا و آلمان ایفا می کند.

تا همین اواخر، محافل دیپلماتیک آلمان بارها اعلام کرده بودند که ترکیه با استناد به نگرانی های قانونی، از پذیرش مجدد شهروندانی که مجبور به ترک کشور در آلمان هستند، جلوگیری می کند. در ابتدا مشخص نیست که آیا توافقی که اکنون حاصل شده است شامل امتیازاتی نیز به طرف ترکیه می شود یا خیر. ترکیه مدت هاست که بر تسهیل صدور روادید برای شهروندانش اصرار دارد.

آلمان اخیرا سیاست های خود در قبال پناهجویان را به شدت تشدید کرده است.

پلیس آلمان چندی پیش از صدها مورد رد پناهجویان و بازگرداندن آن ها به عقب از زمان اجرای طرح اخیر گسترش کنترل های مرزی در این کشور برای مهار مهاجران خبر داد.

چند روزی است که نیروهای پلیس و امنیتی آلمان تمام مرزها با کشورهای همسایه این کشور را بر اساس تصمیمات دولت برای مهار مهاجران کنترل می کنند. در این دوران آنها صدها به زعم خود ورود غیرقانونی پناهندگان را شناسایی کرده و 640 نفر را به عقب برگرداندند.

کنترل های مرزی از روز دوشنبه گذشته در تمامی مرزهای زمینی آلمان در حال انجام است. فرانسه، لوکزامبورگ، هلند، بلژیک و دانمارک تحت تأثیر این گسترش قرار گرفتند. کنترل ثابت و سیار ابتدا برای شش ماه تا اواسط مارس برنامه ریزی شده است، اما قابل تمدید است. "نانسی فایزر"، وزیر کشور فدرال آلمان دستور داده بود که کنترل ها به منظور عقب راندن مهاجرت های غیرقانونی" گسترش یابد.

کنترل مرزهای ثابت در آلمان قبلاً در مرزهای زمینی با لهستان، جمهوری چک، اتریش و سوئیس انجام شده است.

دولت آلمان همچنین برای تشدید مهار پناهجویان توافق های پناهندگی را با برخی کشورهای آفریقایی در دستور کار قرار داده است.

شهروندان ترکیه به دنبال انتخابات زود هنگام سیاست های اتحادیه اروپا، کشاورزان آلمانی را قربانی کرد مخالفت حزب در حال صعود آلمانی با استقرار تسلیحات آمریکا

انتهای پیام/

نظرات

captcha