22میلیون متر مکعب آب از بارش های ابتدای پاییز وارد سدهای مازندران شد

به گزارش ایرنا، روزهای پرباران ابتدای مهر در مازندران هرچند که چالش هایی را به دلیل آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه ها داشت، اما علاوه بر اثرگذاری بر بهبود وضعیت منابع آبی زیرزمینی و شرایط رودخانه ها، با توجه به بارندگی در ارتفاعات به میزان قابل توجهی ذخایر آبی استان در مخزن سدها را افزایش داد.

به گزارش ایرنا، روزهای پرباران ابتدای مهر در مازندران هرچند که چالش هایی را به دلیل آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه ها داشت، اما علاوه بر اثرگذاری بر بهبود وضعیت منابع آبی زیرزمینی و شرایط رودخانه ها، با توجه به بارندگی در ارتفاعات به میزان قابل توجهی ذخایر آبی استان در مخزن سدها را افزایش داد.

به گفته مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران، بارندگی های چند روز اخیر در این استان بیش از 22 میلیون متر مکعب آب به ذخایر سدهای مازندران اضافه کرد و با رساندن مجموع حجم آب موجود در 11 سد استان به 220 میلیون متر مکعب، میزان پرشدگی سدهای این استان را به 50 درصد کل ظرفیت ذخیره این سازه های مهار آب رساند.

حیدر داوودیان روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا با بیان این که مقدار بارش های ثبت شده در استان از چهارم تا هشتم مهر 53.6 میلیمتر بود، اظهار کرد: خوشبختانه در ابتدای سال آبی شاهد بارندگی های خوبی در سراسر استان بودیم که منجر به افزایش ذخیره سدها و آب بندان های استان شد.

وی با بیان این که مازندران سال آبی 1402-1403 را با 683 میلیمتر بارندگی به پایان رساند، افزود: از ابتدای سال آبی جاری تا کنون -یکم تا 11 مهر- در مازندران 53.8 میلیمتر بارندگی ثبت شد که 53.6 میلیمتر از این بارش ها مربوط به سامانه بارشی اخیر و در بازه زمانی چهارم تا هشتم مهر بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران خاطرنشان کرد: مجموع آب ذخیره شده در 11 سد مازندران تا چهارم مهر 198 میلیون متر مکعب بود که پس از چهار روز بارندگی این آمار در حال حاضر با افزایش 22 میلیون متر مکعبی به 220 میلیون متر مکعب رسید که 135 درصد بیشتر از مجموع آب ذخیره شده سدهای استان در تاریخ 11 مهر پارسال است.

سد البرز سوادکوه شمالی

داوودیان گفت: آب ذخیره شده در مخزن سد شهید رجایی تا پیش از بارندگی های اخیر 71 میلیون متر مکعب بود که با افزایش 11 میلیون متر مکعبی طی روزهای اخیر به 81 میلیون متر مکعب رسید. این میزان آب موجودی در مخزن سد معادل 50 درصد ظرفیت مخزن سد است. همچنین موجودی این سد نسبت به 11 مهر 1402 نزدیک به 207 درصد رشد داشت.

وی افزود: ذخیره آب در سد آیت الله صالحی مازندرانی (البرز) نیز پس از بارش های اخیر 9 میلیون متر مکعب افزایش یافت. در حال حاضر در مخزن سد آیت الله صالحی مازندرانی 115 میلیون متر مکعب معادل 81 درصد حجم مخزن این سد آب موجود است که نسبت به 11 مهر 1402 افزایش 121 درصدی را نشان می دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران خاطرنشان کرد: حدود 2 میلیون متر مکعب نیز به آب ذخیره شده در سایر سدهای استان افزوده شد که مجموع آب ذخیره شده در سدهای استان را به 220 میلیون متر مکعب رسانده است.

داوودیان درباره میزان ذخیره آب در آب بندان های مازندران نیز گفت: در حال حاضر موجودی آب بندان های مازندران 141 میلیون متر مکعب معادل 35 درصد ظرفیت ذخیره آب بندان های استان است که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته 123 درصد رشد را نشان می دهد.

سد میجران رامسر

به گزارش ایرنا، مازندران 11 سد بزرگ و کوچک به ظرفیت مجموع حدود 443 میلیون متر مکعب دارد که سدهای شهید رجایی ساری، البرز سوادکوه شمالی و گلورد به ترتیب بزرگترین سدهای این استان هستند. سد گلورد با توجه به در حال ساخت بودن پل بزرگ فلزی زیرقوسی به عنوان قسمت نهایی پروژه سد هنوز به طور کامل آبگیری نمی شود.

علاوه بر سدها، آب بندان ها نیز در مازندران به عنوان سازه های بومی مهار آب فعال هستند و بخش مهمی از نیاز آب کشاورزی این استان را تامین می کنند. بر اساس آمارهای شرکت آب منطقه ای مازندران، در حال حاضر 878 قطعه آب بندان با مساحت مجموع 16 هزار و 558 هکتار و ظرفیت آبگیری مجموع 405 میلیون متر مکعب در این استان فعال است که حدود 35 هزار هکتار از کشتزارهای استان را زیر پوشش قرار می دهد. بیشترین تعداد آب بندان های استان در شهرستان بابل قرار دارد. این شهرستان 207 قطعه آب بندان به مساحت مجموع سه هزار و 627 هکتار دارد که امکان ذخیره 78 میلیون متر مکعب آب را دارند. کمترین تعداد آب بندان ها از نظر شهرستانی هم مربوط به نوشهر است که یک آب بندان 20 هکتاری با ظرفیت 225 هزار متر مکعب دارد.

رودخانه ها نیز منابع مهم تامین آب در استان هستند. مازندران 120 رشته رودخانه اصلی و فرعی به طول مجموع حدود هفت هزار کیلومتر دارد که بخش مهمی از آب مورد نیاز کشاورزی این استان از این رودخانه ها تامین می شود. مجموع آورد آب رودخانه های مهم مازندران در سال آبی گذشته -ابتدای مهر 1402 تا پایان شهریور 1403- حدود 2 میلیارد و 370 میلیون متر مکعب بود.

مازندران با داشتن 460 هزار هکتار زمین های زراعی و باغی سالانه 72 نوع محصول کشاورزی را تولید می کند. تولید حدود یک میلیون تن برنج، 2 میلیون و 500 هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.

به گزارش ایرنا، مازندران با داشتن 460 هزار هکتار زمین های زراعی و باغی سالانه 72 نوع محصول کشاورزی را تولید می کند. تولید حدود یک میلیون تن برنج، 2 میلیون و 500 هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.

نظرات

captcha