اعلام آمادگی آلمان برای افزایش چشمگیر هزینه های نظامی

وزیر دفاع آلمان در سخنانی در پارلمان لیتوانی ضمن اطمینان دادن به این کشور برای حمایت از آن در زمینه نظامی همچنین از تصمیمات خود برای افزایش چشمگیر هزینه های نظامی با توجه به جنگ اوکراین خبر داد.

خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، "بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع آلمان در سخنرانی خود در پارلمان لیتوانی نسبت به خطرات ناشی از ارتقاء تسلیحات روسیه هشدار داد.

این مقام حزب سوسیال دموکرات در کنگره لیتوانی گفت: "ما شاهد هستیم که روسیه چگونه به سرعت در حال افزایش تولید تسلیحات و افزایش چشمگیر نیروهای مسلح خود است. همه اینها هیچ شکی باقی نمی گذارد مبنی بر اینکه برای روسیه پوتین (حمله به) اوکراین فقط آغاز کار است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در عین حال، رهبری در مسکو در تلاش است تا انسجام اجتماعی را در کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو تضعیف کند و از ابزارهای ترکیبی - یعنی روش های مخرب و حملات سایبری استفاده می کند.

وی مدعی شد که برای پوتین، رئیس جمهور روسیه، شیوه زندگی آزاد و دموکراتیک دشمن واقعی است. پیستوریوس که سخنرانی او در چندین جا مورد تشویق قرار گرفت، گفت: اوکراین زنگ بیدارباشی بود، شاید آخرین زنگ خطری که ما دریافت کنیم.

دولت فدرال آلمان به لیتوانی به عنوان شریک خود در ناتو وعده داده است که به طور دائم یک واحد رزمی را در لیتوانی مستقر خواهد کرد که آماده نبرد بوده و قادر به عمل مستقل باشد. پیش بینی می شود این تیپ تا سال 2027 به بهره برداری برسد. این اقدام واکنشی به جنگ روسیه علیه اوکراین بوده و تغییر وضعیت امنیتی در اروپا را در نظر می گیرد.

این پروژه حضور دائمی حداکثر 5000 سرباز برنامه ریزی شده است که محل دائمی آنها رودنینکای و روکلا خواهد بود. در ابتدا، یک تیپ موقت باید در پادگان لیتوانیایی در نزدیکی پایتخت ویلنیوس اعمال شود. در این میان شک و تردیدهای مکرر در مورد اینکه آیا لیتوانی در برنامه آماده سازی خود موفق است یا خیر ایجاد شده است. فرمانده جدید منصوب شده، سرتیپ کریستوف هوبر، روز دوشنبه وظایف خود را در این کشور ناتو آغاز کرد. وی یک ستاد استقرار را رهبری می کند و انتظار می رود که مقدمات استقرار این تیپ زرهی را در نیمه اول سال 2025 تکمیل کند. برای این منظور سال آینده حدود 500 سرباز آلمانی در لیتوانی حضور خواهند داشت.

در اواسط سپتامبر، پوتین برای سومین بار از زمان آغاز جنگ علیه اوکراین تعداد نیروهای خود را در ارتش افزایش داد. در فرمان ریاست جمهوری در این باره آمده است که تا دسامبر تعداد کارکنان نظامی باید 2 میلیون و 389 هزار نفر باشد که شامل 1.5 میلیون سرباز می شود. پوتین تنها در دسامبر گذشته، تعداد نیروهای هدف را در نیروهای مسلح به 2.2 میلیون نفر افزایش داد .در آغاز جنگ در سال 2022، تعداد سربازان در روسیه کمی بیش از یک میلیون نفر بود.

"پیستوریوس" در سخنرانی خود در "ویلنیوس" اطمینان داد که آلمان نیز به حمایت نظامی خود از اوکراین ادامه خواهد داد. او گفت: این مسئله در راستای منافع ملی ما است و موضوعی است که شخصاً برای من مهم است.

وی همچنین گفت: در لیتوانی، سربازان آلمانی به زودی "دوش به دوش نیروهای مسلح لیتوانی می ایستند و آماده دفاع از این کشور هستند." پیستوریوس از "تعهد تزلزل ناپذیر" صحبت کرد و گفت: امنیت شما امنیت ماست. آزادی شما آزادی ماست.

وی همچنین اطمینان داد: نیروهای مسلح آلمان آماده تبدیل شدن به ستون مرکزی بازدارندگی و دفاع متعارف در اروپا هستند. پیستوریوس همچنین به نقش لیتوانی به عنوان مرکزی برای انتقال سریع نیروها از اقیانوس اطلس به سمت شرق اشاره کرد.

وی همچنین اعلام کرد که مصمم است تا به طور دائم هزینه های دفاعی آلمان را به بالای دو درصد تولید ناخالص داخلی که هدف ناتو است افزایش دهد. همه شرکای ناتو باید بیش از دو درصد را تامین کنند. وی همچنین در مورد برنامه های خود برای معرفی مدل جدید خدمت سربازی در آلمان صحبت کرده و اظهار داشت: زمان تغییر کرده است. پیستوریوس گفت: "آلمان باید شکل جدیدی از خدمت نظامی را معرفی کند. این تنها راهی است که نیروهای مسلح می توانند در صورت جنگ زنده بمانند."

لیتوانی با بلاروس، که متحد روسیه است، و منطقه کالینینگراد روسیه در دریای بالتیک، هم مرز است. یک کریدور زمینی باریک از غرب از لیتوانی به لهستان و بین دو کشور می گذرد که به اصطلاح شکاف سووالکی نام دارد. فرض بر این است که در صورت حمله ممکن است درگیری بر سر گذرگاه زمینی وجود داشته باشد. لیتوانیایی ها استقرار نیروهای آلمانی را به عنوان تضمینی برای تعهد ناتو به ارائه کمک به این کشور می بینند.

لیتوانی در پاییز پارلمان جدید را انتخاب خواهد کرد. دور اول رای گیری در 13 اکتبر و دور دوم دو هفته بعد برگزار می شود. نظرسنجی ها اخیراً احتمال تغییر دولت در این کشور را پیش بینی می کنند. اما بسیاری از لیتوانیایی ها هنوز در این باره تصمیم نگرفته اند. صرف نظر از نتیجه انتخابات، لیتوانی احتمالاً از نظر سیاست خارجی و امنیتی با اتحادیه اروپا و ناتو همسو خواهد ماند و حمایت قاطع خود از اوکراین را حفظ خواهد کرد.

کمک 70 میلیونی یورویی آلمان به اوکراین زلزله سیاسی در آلمان در پی استعفای روسای حزب سبز

انتهای پیام/

نظرات

captcha