سالانه بیش از 20 هزار تن بذر گندم و جو در اختیار کشاورزان زنجان قرار می گیرد

اکبر طیبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکت های تولید و فرآوری بذر استان زنجان در 11 مرکز نسبت به بوجاری و فرآوری بذر اصلاح شده گندم و جو در ارقام و طبقات مختلف در شهرستان های زنجان، خدابنده، ایجرود و سلطانیه اقدام می کنند.

اکبر طیبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکت های تولید و فرآوری بذر استان زنجان در 11 مرکز نسبت به بوجاری و فرآوری بذر اصلاح شده گندم و جو در ارقام و طبقات مختلف در شهرستان های زنجان، خدابنده، ایجرود و سلطانیه اقدام می کنند.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد زیرساخت های لازم در مراکز فرآوری بذر اظهار داشت: به دنبال تنوع بخشی بیشتر در ارقام مورد کشت و استفاده از ارقام جدید و پرپتانسیل در مزارع استان هستیم.

طیبی یادآور شد: سالانه بیش از 2 میلیون و 200 هزار تن انواع محصولات زراعی از جمله گندم، جو و حبوبات در اراضی کشاورزی استان زنجان تولید می شود.

وی تصریح کرد: محصول گندم در سطح 315 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کشت می شود که از این میزان سطح زیرکشت 19هزار هکتار آبی و بقیه به صورت دیم است.

طیبی افزود: در بیش از 40 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان نیز جو کشت می شود و بخش عمده ای از کشاورزی استان به صورت دیم است که از همین رو میزان تولید محصولات به شرایط اقلیمی هر سال وابسته است.

حدود 100 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول به کار هستند که سالانه 306 هزار و 589 تن محصول تولید می کنند و در زمان حاضر پنج درصد از اراضی کشاورزی کشور معادل 839 هزار هکتار در استان زنجان است که این میزان شامل 445 هزار هکتار اراضی زراعی و 83 هزار و 428 هکتار اراضی باغی است.

سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان 26.7 درصد و این میزان در میانگین کشوری 12.57 درصد است.

استان زنجان 1.3 درصد مساحت کل کشور را دارد و با داشتن 845 هزار هکتار عرصه های مناسب کشاورزی، پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

نظرات

captcha