کارشناس روس: دکترین هسته ای پوتین «هشدار نهایی» به غرب است

به گفته یک محقق، تصمیم پوتین برای به روزرسانی دکترین هسته ای مسکو، برخلاف تهدید اوکراین به حمله به عمق روسیه با موشک های دوربرد، واکنشی تند به وقایع جاری نیست بلکه هشدار نهایی مسکو به غرب است.

به گزارش ایسنا، «دیمیتری ترنین» استاد محقق در دانشکده عالی اقتصاد و پژوهشگر ارشد در موسسه اقتصاد جهانی و روابط بین الملل درباره دکترین هسته ای «ولادیمیر پوتین» گفت: «این تغییرات چندین ماه پیش توسط رئیس جمهور روسیه مطرح شد و از سخنرانی اخیر وی متوجه شدیم که کمیسیون بازدارندگی استراتژیک دو بار در سال تشکیل جلسه می دهد، به این معنی که خود سند دائما در حال بازخوانی و تجدیدنظر است.»

به نقل از شبکه خبری راشاتودی، این کارشناس همچنین گفت، مزایای تقویت بازدارندگی هسته ای بیش از دو سال پیش مشخص شد، زمانی که ایالات متحده اعلام کرد که هدفش در مناقشه اوکراین، تحمیل یک شکست استراتژیک به روسیه است.

وی ادامه داد: «سپس غرب بازی تشدید تنش را آغاز کرد. هدف دکترین هسته ای قدیمی مسکو جنگ ها و سناریوهای دیگری بود و در بازدارندگی دشمن در شرایط جدید ناکارآمد برای همین دکترین به روزرسانی شده هسته ای از سوی پوتین مطرح شد.»

دیمیتری ترنین خاطرنشان کرد: «اکنون شاهد واکنش در غرب خواهیم بود، جایی که متاسفانه افراد زیادی در مقامات بالا هستند که خود را متقاعد کرده اند که پوتین در حال بلوف زدن است، روسیه از پاسخ دادن می ترسد و بنابراین می توان با مصونیت از مجازات رفتار کرد. اما افراد باهوش و آگاه در مقام های بالاتر در واشنگتن می دانند که این آخرین هشدار از سوی روسیه است.»

این کارشناس و تحلیلگر ادامه داد، در عین حال، نگرانی زیادی در کشورهای دوست و دیگر کشورهایی که صرفا بی طرف هستند، در مورد احتمال جنگ هسته ای وجود دارد. چین ممکن است در حال حاضر در مورد آن فکر کند. پکن همراه با هند، برزیل و آفریقای جنوبی خواهان پایان قریب الوقوع و بدون قید و شرط خصومت ها هستند و باید به آنها اطمینان داد که تقویت قدرت بازدارندگی روسیه تنها راه جلوگیری از جنگ هسته ای است که استراتژی دیوانه و بی پروای واشنگتن، جهان را به سوی آن سوق می دهد.

دیمیتری ترنین همچنین گفت، واشنگتن مدت هاست که به دنبال این است که درگیری در اوکراین را از بحث ثبات استراتژیک و کنترل تسلیحات جدا کند. این رویه به آمریکا اجازه می دهد که همزمان علیه روسیه جنگ کند و تضمین های امنیت خود را از مسکو دریافت کند.

وی افزود: «قابل درک است که این رویکرد موفقیت آمیز نبوده است. ایالات متحده این را درک کرده است، اما می خواهد خود را به عنوان یک مروج امنیت جهانی به جامعه بین المللی معرفی کند، در حالی که روسیه را به عنوان یک آتش افروز معرفی می کند. این یک ترفند ساده است، اما افشای آن در اکثر کشورهای جهان نیاز به توجه و تلاش هماهنگ ما دارد. اعتمادسازی با شرکای روسیه باید ادامه یابد و عمیق تر شود.»

انتهای پیام

نظرات

captcha