تجربه متفاوت انتقال خون در روستای دشت آباد دره شهر

ایسنا/ایلام اهالی دشت آباد دره شهر که در سنگر خودکفایی به کار کشاورزی و دامداری مشغولند و انجام کارهای فرهنگی اجتماعی در روستا متمایز هستند، این بار برای ترویج فرهنگ حسنه اهدای خون میزبان تیم سیار خونگیری انتقال خون ایلام شدند.

تیم انتقال خون ایلام پیرو درخواست های مکرر اهالی روستای «دشت آباد» این بار در تجربه ای متفاوت، مهمان اهالی خون گرم این روستا شد.

یکی از اعضای تیم انتقال خون استان می گوید: خانه بهداشتی تقریبا مجهز این بار پذیرای اهالی روستا برای اهدای خون بود، نوع دوستی و ایثارگری مردمان این روستای گرمسیری چنان ما را جذب خود کرد که بعد از طی نمودن مسافتی بیش از 120 کیلومتر برای خونگیری ما را به آنجا کشاند، مردمانی ساده و بی آلایش که انگار برای ورود تیم سیار لحظه شماری می کردند تا با اهدای خون خود بتوانند یاریگر بیماران باشند.

در لحظه ورود به این روستا و در ورودی محوطه شبکه بهداشت شاهد حضور کودکان و نوجوانانی بودیم که دیدن صحنه ایثارگری پدران و مادرانشان برای اهدای خون در دیدگانشان موج می زد.

اهالی روستا تقریبا همه آمده بودند، خوش آمدگویی و استقبال این مردم ساده و مهربان برایمان بسیار زیبا بود.

جوانان عضو هلال احمر پایگاه مقاومت مسجد روستا با ثبت نام افراد جوان و دارای شرایط اهدای خون همه چیز را آماده کرده بودند تا با ترویج این فرهنگ انسان دوستانه، زمینه آشنایی ساکنان روستا با فواید اهدای خون و چگونگی نجات جان انسانها با این کار ساده اما خیلی بزرگ فراهم شود.

بعد از استقرار تیم سیار خونگیری در شبکه بهداشت روستای دشت آباد در ابتدای کار مسئول دفتر جذب اهداکنندگان پایگاه ضمن تشریح کامل فواید اهدای خون و اینکه همین کار شاید نسبتا ساده می تواند برای خانواده بیماران و نیازمندان به خون و فراورده های خونی، شادی آفرین باشد ضمن تقدیر از حضور اهالی روستا این حضور را مصداق آیه 32 سوره مائده دانست و از اهالی روستا به عنوان فرشتگان نجات یاد کرد.

چه زیباست دیدن صحنه هایی از جنس عاشقی مردمان بی آلایش روستایی گرمسیری و دورافتاده برای نجات جان کودکی سرطانی یا پدری دیالیزی و ... سادگی و این حضور عاشقانه مردم روستای دشت آباد شهرستان دره شهر برای اهدای خون یکی از زیباترین سفرهای کاری و تیم های خونگیری را در ذهن همکارانم ثبت کرد.

دکتر «لیلی عاصم آبادی»، مدیرکل انتقال خون استان ایلام در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیش از 30 نفر از اهالی این روستای با اهدای خون خود عاشقانه برای نجات جان بیماران مشارکت کردند که جای تقدیر دارد، اظهار کرد: در سال قبل با توجه به نبود پایگاه ثابت خون گیری در شهرستان ها، تعداد 109 تیم سیار در سطح استان به کارگیری شد که بالغ بر 4 هزار و 500 واحد خون از این تعداد تیم دریافت شد.

وی گفت: به دنبال پیگیری های صورت گرفته خوشبختانه توانستیم دستگاه های «غربالگری» و «گروه بندی» خون را در استان نصب کنیم که استقرار دستگاه غربالگری برای اولین بار در استان محقق شده و نیاز ما به استان های همجوار برای انجام آزمایشات خونی منتفی شده است.

انتهای پیام

نظرات

captcha