اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سهراب سهرابی روز یکشنبه در همایش آغاز سال زراعی و طرح جهش تولید در دیم زارهای چهارمحال و بختیاری افزود: میزان واردات گندم در سال 1400 معادل هفت میلیون تن، در سال 1401 این میزان به 4.4 میلیون تن، سال گذشته به 2.5 میلیون تن و امسال به صفر رسیده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سهراب سهرابی روز یکشنبه در همایش آغاز سال زراعی و طرح جهش تولید در دیم زارهای چهارمحال و بختیاری افزود: میزان واردات گندم در سال 1400 معادل هفت میلیون تن، در سال 1401 این میزان به 4.4 میلیون تن، سال گذشته به 2.5 میلیون تن و امسال به صفر رسیده است.
وی اظهار داشت: صفر شدن میزان واردات محصول راهبردی گندم به کشور از افتخارات بزرگ و مهم وزارت جهادکشاورزی است.
خرید حدود 12 میلیون تن گندم تضمینی
مجری طرح ملی گندم با اشاره به اینکه برنامه خودکفایی پایدار تولید گندم در کشور از سال 1400 آغاز شد گفت: میزان خرید تضمینی گندم از 4.5 میلیون تن سال 1400 با اجرای پروژه های طرح خودکفایی پایدار این محصول راهبردی در سال 1401 به میزان 7.5 میلیون تن، در سال 1402 به میزان 10.5 میلیون تن و در سالجاری نیز به 11 میلیون و 980 هزار تن رسیده است.
وی ادامه داد: با این میزان خرید تضمینی، تمام نیاز کشور در بخش نانوایی ها و صنف و صنعت تامین می شود و این راه همچنان ادامه دارد.
این مسوول وزارت جهادکشاورزی گفت: با برنامه ریزی انجام شده تلاش می شود خودکفایی پایدار گندم متناسب با نرخ جمعیت افزایش یابد.
وی اظهار داشت: توسعه مصرف بذرهای برچسب (لیبل)دار، مصرف متعادل کودهای شیمیایی، توسعه کشت های مکانیزه، ادامه اجرای طرح تولید دیم زارها برای چهارمین سال در سطح 6 میلیون هکتار در 25 استان کشور، توسعه سامانه های نوین آبیاری، مدیریت برداشت محصول و کاهش ضایعات و استفاده از روش های نوین کشت از مجموعه اقداماتی است که می تواند کشور را در بخش تولید گندم به خودکفایی پایدار برساند.
مجری طرح ملی گندم میزان تولید گندم در کشور را 15 میلیون تن در سال زراعی 1402- 1403 اعلام کرد که 6.4 میلیون تن این میزان تولید مربوط به دیم زارها است.
تهیه 500 هزار تن بذرهای اشباع شده
سهرابی با بیان اینکه یک میلیون و 300 هزار هکتار بهره بردار در کشور در سطح 2 میلیون هکتار کشت گندم آبی و چهار میلیون هکتار گندم دیم مشغول به فعالیت هستند گفت: 500 هزار تن بذرهای اشباع شده در طبقه های مختلف پرورشی، مادری و گواهی شده در ارقام گندم نان، دروم آبی و دیم تعریف شده است.
وی ادامه داد: در زمان حاضر به طور تقریبی 100 درصد برنامه بذر پیش بینی شده در کشور تحقق پیدا کرده است.
سهرابی استفاده متعادل از کودهای شیمیایی را از جمله دلایل خودکفایی کشور در بخش تامین بذرهای اشباع شده است.
به گفته مجری طرح ملی گندم، قیمت نرخ گندم تضمینی نان 205 هزار ریال و گندم دوروم (Durum) نیز210 هزار ریال تعیین شده است.
وی با اشاره به اهمیت بحث امنیت غذایی اظهار داشت: در دنیا 20 درصد انرژی و پروتیین آن ها از گندم تامین می شود درحالی که این رقم در کشور ایران میانگین 45 درصد و در جوامع روستایی به 70 تا 80 درصد نیز می رسد.
دنبال افزایش سطح کشت گندم نیستیم
مجری طرح ملی گندم وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه به دنبال افزایش سطح کشت گندم در کشور نیستیم، گفت: تلاش می شود بهره وری آب در اراضی آبی و آب سبز در دیم زارها ارتقا یابد.
سهرابی همچنین توسعه کشت گندم دروم، ارتقای کشت مکانیزه، تغذیه متعادل، ارتقای بهره وری آب با نگاه به توسعه آبیاری میکرو و تیپ، مدیریت آفات، بیماری ها، مبارزه باعلف های هرز، انتخاب مزارع مشارکتی، ارتقای عملکرد مزارع گندم در هکتار را از دیگر برنامه های امسال عنوان کرد.
وی با اشاره به اهمیت ارتقای کیفیت گندم گفت: میانگین پروتیین و گروتن گندم های تولیدی ایران به ترتیب 13 و 30 درصد است که شاخصه خوبی به شمار می رود.
سهرابی اقدام دیگری با همکاری مجلس شورای اسلامی، سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت و شرکت بازرگانی دولتی ایران انجام شده تهیه نان و آرد کامل است که می تواند در سلامت جامعه تاثیرگذار باشد.
پاییز کم بارش و آنچه کشاورزان باید انجام دهند
مجری طرح ملی گندم با اشاره به اعلام سازمان هواشناسی در خصوص پاییز کم بارش و با میانگین دمای بالای امسال گفت: استفاده از بذرهای لیبل دار متناسب با شرایط منطقه ای یا بذرهای گواهی شده، مصرف متعارف کودهای شیمیایی، توسعه کشت های مکانیزه، انجام بذر کاری همراه با کودکاری، نگاه توسعه پایدار و پایداری تولید از جمله مواردی است که باید مورد نظر کشاورزان باشد.
به گزارش ایرنا، در سال زراعی گذشته از سطح 60 هزار هکتار (40 هزار هکتار گندم دیم و 20 هزار هکتار گندم آبی) سطح زیر کشت 110 هزار تن گندم برداشت شده است و تاکنون 67 هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان چهارمحال و بختیاری خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 43 درصد افزایش نشان می دهد.
{{name}}
{{content}}