اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، رئیس اداره بیماری های منتقله از حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهانه روز جهانی مبارزه با بیماری هاری به ارایه آماری از آخرین وضعیت ابتلا به این بیماری در کشور پرداخت.
به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، رئیس اداره بیماری های منتقله از حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهانه روز جهانی مبارزه با بیماری هاری به ارایه آماری از آخرین وضعیت ابتلا به این بیماری در کشور پرداخت.
محمدرضا شیرزادی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون هاری 13 فوتی در 8 استان شامل خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، مازندران، خوزستان، کرمان، یزد، آذربایجان غربی و البرز ثبت شده است که سه نفر از این افراد، اتباع افغانستانی (دو مرد و یک زن) بوده اند. از 10 ایرانی فوت شده نیز 5 مرد و 5 زن بوده اند.
وی افزود: 12 مورد از فوتی های ایران در سال 1403 بر اثر هاری توسط سگ گزیدگی و یک مورد توسط روباه گزیدگی صورت گرفته است. از 12 مورد سگ گزیدگی نیز 7 مورد توسط سگ های ولگرد، یک مورد سگ نگهبان رها شده، 2 مورد سگ های بلاصاحب و 2 مورد توسط سگ های گله بوده است.
رئیس اداره بیماری های منتقله از حیوان وزارت بهداشت اظهار داشت: از ابتدای سال 1403 تاکنون 452 هزار و 178 مورد حیوان گزیدگی در کشور رخ داده که 13 مورد فوتی داشته است. در سال 1402 بالغ بر 386 هزار و 521 مورد حیوان گزیدگی داشتیم که 17 فوتی بر جای گذاشت.
بر اساس این آمار، در سال گذشته به طور متوسط ماهانه 32 هزار و 210 نفر به دلیل حیوان گزیدگی به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند اما این آمار در 6 ماهه نخست امسال به متوسط ماهانه 75 هزار و 363 نفر رسیده است یعنی حدود 2.3 برابر شده است.
به گفته شیرزادی، هاری یک مشکل جدی بهداشت عمومی در بیش از 150 کشور و منطقه، به طور عمده در آسیا و آفریقاست. گزش سگ باعث 99 درصد موارد هاری انسان می شود و می توان از طریق واکسیناسیون سگ و پیشگیری از گازگرفتگی از آن جلوگیری کرد، اما هنگامی که ویروس، سیستم عصبی مرکزی را آلوده می کند و علائم بالینی ظاهر می شود، هاری در 100 درصد موارد کشنده است.
شیرزادی به تازگی در گفت و گو با ایرنا درباره علت افزایش موارد حیوان گزیدگی و ابتلا به هاری در کشور گفته بود: در سال های اخیر شاهد رواج غذا دادن شهروندان به سگ ها و گربه ها و حتی بازی کردن کودکان در پارک ها و معابر با این حیوانات هستیم؛ مردم وقتی سگ یا گربه ای را می بینند به سمت آن می روند. در حالی که ممکن است این جانور هاری داشته باشد و بیماری را به آنها منتقل کند.
رئیس اداره بیماری های منتقله از حیوان وزارت بهداشت تصریح کرد: بزرگترین اشتباه مردم غذا دادن به حیوانات است. چون جمعیت آنها را زیاد می کند و احتمال حیوان گزیدگی را افزایش می دهد.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سالانه 59 هزار نفر بر اثر هاری در سراسر جهان جان خود را از دست می دهند که 40 درصد این آمار مربوط به کودکان زیر 15 سال است.
{{name}}
{{content}}