اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، ساخت میدان بزرگ فروش دام زنده در گنبدکاووس که از شهرستان های مهم گلستان درحوزه دامپروری است و نیز مرکز خرید و فروش دام زنده (سبک و سنگین) شرق استان بویژه جامعه عشایری بومی و کوچنده آن با مجموع جمعیت دامی 760 هزار راس دام بشمار می رود، از هفت سال قبل مورد توجه اداره کل امور عشایری این استان شمالی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، ساخت میدان بزرگ فروش دام زنده در گنبدکاووس که از شهرستان های مهم گلستان درحوزه دامپروری است و نیز مرکز خرید و فروش دام زنده (سبک و سنگین) شرق استان بویژه جامعه عشایری بومی و کوچنده آن با مجموع جمعیت دامی 760 هزار راس دام بشمار می رود، از هفت سال قبل مورد توجه اداره کل امور عشایری این استان شمالی قرار گرفت.
پیش بینی ساخت مرکز فرشو دام به مساحت تقریبی 40 هکتار بهمن سال 1396 و به دنبال بازدید «کرمعلی قندالی» رئیس وقت سازمان امور عشایری کشور مورد موافقت قرار گرفت و وی گفت که این سازمان می تواند از محل اعتبارات ماده 10 و 12 مبلغ 30 میلیارد ریال و از محل اعتبارات ماده 52 نیز تا سقف 100 میلیارد ریال در قالب وام برای توسعه میدان فروش دام گنبدکاووس اختصاص دهد.
خبر اخذ مجوز ساخت میدان فروش دام زنده گنبدکاووس را 21 شهریور 1401 مدیرکل وقت امور عشایری گلستان در گفت و گو با ایرنا رسانه ای کرد و گفت: مجوز تحویل 25 هکتار زمین از عرصه های منابع ملی برای ساخت میدان فروش دام در گنبدکاووس صادر شد که پس از واگذاری زمین و تهیه نقشه های معماری، عملیات اجرایی آن چند ماه بعد شروع خواهد شد.
رضا علیپوری گفته بود: میدان فعلی فروش دام سبک و سنگین گنبدکاووس که با حدود سه هکتار مساحت و 30 سال قدمت از بزرگترین میادین فروش دام کشور است، پس از ساخت میدان جدید، انتقال خواهد یافت.
وی بابیان اینکه تقاضای اداره کل امور عشایری برای ساخت میدان جدید فروش دام 40 هکتار بود که با 25 هکتار آن موافقت شد، اضافه کرد: با احداث میدان جدید و امکانات و تجهیزاتی که برای آن پیش بینی شده از جمله ساختمان اداری، مهمانسرا، پارکینگ، انواع باسکول، کشتارگاه دام، مکان های نگهداری دام، رستوران های مجهز، کلینیک دامپزشکی، کیوسک های نگهبانی و بانک، علاوه بر رفع مشکل کمبود فضا و امکانات میدان فعلی، میزان اشتغال حال حاضر آن که بین 500 تا 700 نفر است تا 2 برابر افزایش خواهد یافت.
مراسم ساخت بزرگترین میدان فروش دام زنده کشور در گنبدکاووس
چند ماه بعد از مصاحبه مدیرکل امور عشایری گلستان، مراسم آغاز عملیات اجرایی میدان بزرگ فروش دام زنده گنبدکاووس 16 بهمن 1401 به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باحضور استاندار، معاونین و برخی مدیران کل استان به همراه فرماندار و مدیران این شهرستان برگزار شد.
کلنگ زنی میدان فروش دام گنبدکاووس 16 بهمن 1401 توسط استاندار گلستانعلیپوری مدیرکل امور عشایری گلستان در مراسم آغاز عملیات اجرایی این پروژه که در فاصله چهار کیلومتری میدان فعلی فروش دام زنده گنبدکاووس قرار داشت، در سخنانی بیان کرد: میدان جدید فروش دام زنده این شهرستان که مجهز به تاسیسات و امکانات مختلف از جمله کشتارگاه، مهمانسرا، پارکینگ، 500 واحد آغل و چند شعبه بانکی خواهد بود با هزینه تسهیلاتی پیش بینی شده 6 هزار و 830 میلیارد ریال در سه سال احداث خواهد شد.
وی افزود: فضای مسقف میدان جدید فروش دام زنده گنبدکاووس 80 هزار مترمربع و فضای غیرمسقف آن 170 هزار مترمربع خواهد بود و با بهره برداری آن به طور مستقیم برای 500 نفر و به صورت غیرمستقیم برای هزار نفر فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.
علیپوری اضافه کرد: شرکت سهامی خدمات دامی وحدت عشایر گنبدکاووس که 100 درصد سهام آن متعلق به عشایر گلستان است، این پروژه بزرگ را با استفاده از تسهیلات بانکی خواهد ساخت.
پروژه میدان فروش دام زنده گنبدکاووس مجوز نداشته است
با این حال و با گذشت حدود 20 ماه از برگزاری مراسم آغاز ساخت بزرگترین میدان فروش دام زنده کشور در گنبدکاووس، بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا نشان داد که هنوز خبری از ساخت این پروژه نیست.
نکته ای که فرماندار گنبدکاووس 24 شهریور امسال در جلسه کمیته برنامه ریزی که باحضور نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، نسبت به ساخته نشدن پروژه میدان بزرگ فروش دام زنده گنبدکاووس انتقاد کرد.
مهدی دهرویه گفت: با اینکه عملیات ساخت میدان جدید فروش دام گنبدکاووس در ایام دهه فجر 1401 در زمینی به مساحت 25 هکتار با پیش بینی ایجاد شغل برای هزار نفر آغاز شد اما هنوز خبری از ساخت آن نیست.
مدیرکل فعلی امور عشایری گلستان نیز در پیگیری خبرنگار ایرنا درباره دلائل عدم ساخت میدان فروش دام زنده گنبدکاووس پس از 20 ماه از برگزاری مراسم آغاز عملیات اجرایی آن، بیان کرد: مراسم آغاز ساخت این پروژه بدون اخذ مجوزهای نهایی آغاز شده بود.
اسماعیل انصاری افزود: برای ساخت مجموعه بزرگ میدان فروش دام زنده گنبدکاووس افزون بر 30 استعلام اداری نیاز است که اداره کل امور عشایری بیشر آنها را اخذ کرده و تنها یک مورد آن باقی مانده که بزودی اخذ خواهد شد.
وی اضافه کرد: پس از اخذ آخرین استعلام که مربوط به نظام مهندسی است، عملیات اجرایی ساخت میدان بزرگ فروش دام زنده گنبدکاووس آغاز خواهد شد.
انصاری ادامه داد: برخی استعلام های اداری مهلت دار (سه و 6 ماه و یا یک ساله) بوده که پس از پایان مهلت باید دوباره استعلام گرفته شود.
مدیرکل امور عشایری گلستان گفت: یکی از دلایل تاخیر در ساخت پروژه میدان فروش دام زنده گنبدکاووس، اخذ 2 یا سه باره برخی استعلام های اداری بود.
وی افزود: دلیل دیگر تاخیر در ساخت این پروژه عبور چند دکل انتقال برق فشار قوی از عرصه واگذار شده بود که شرکت توزیع برق گلستان با آن مخالف بود و در نهایت سه هکتار از عرصه به سبب عبور این دکل ها و رعایت فاصله سازه های پیش بینی شده با آن کم شد.
انصاری اضافه کرد: ساخت میدان جدید و بزرگ فروش دام زنده از نیازهای مبرم گلستان و گنبدکاووس است که در آینده ای نزدیک عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.
وی یادآور شد: این میدان در سال 1372 برای ساماندهی و متمرکز کردن فعالیت دامداران در مکانی مشخص برای خرید و فروش توسط شرکت تعاونی خدمات دامی وحدت عشایر این شهرستان زیر نظر اداره کل امور عشایر گلستان و در گستره تقریبی سه هکتار ایجاد شد.
انصاری ادامه داد: این میدان محلی برای خرید و فروش 445 هزار راس دام فعلی دامداران بومی منطقه شرق گلستان و نیز 760 هزار راس دام سبک عشایر بومی استان و کوچنده از استان های «خراسان شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان» است.
بخشی از فضای میدان فعلی فروش دام گنبدکاووسکمبود فضای فیزیکی، نبود پارکینگ برای خودروها و موتورسیکلت ها، نبود سرویس بهداشتی مناسب، وضعیت نامناسب آسفالت جاده منتهی به میدان، وجود تعداد زیادی دستفروش در ورودی بازار، ترافیک سنگین خودروهای عبوری و دپوی شدن فضولات دامی در دو طرف جاده بخشی از مشکلات میدان فعلی فروش دام زنده گنبدکاووس است که توسط مراجعه کنندگان و فعالان در این بازار مطرح شد.
به گزارش ایرنا، گلستان یکی از استان های عشایری کشور است که چهار هزار و 200 خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر 23 هزار نفر در مراتع این استان زندگی می کنند.
جامعه عشایری گلستان را 2 تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسان های شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل می دهند که در مجموع افزون بر 760 هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.
قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی گلستان 350 هزار هکتار از مراتع شرق استان است و 69 درصد از آنان در مراتع مراوه تپه، 25 درصد در گنبدکاووس و 6 درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق می کنند.
تولید سالانه پنج هزار تُن گوشت قرمز، 600 تن پشم و 9 هزار و 949 تن شیر در کنار محصولات صنایع دستی از جمله تولیدات سالانه جامعه عشایری استان گلستان است.
{{name}}
{{content}}