یک فعال گردشگری:

کرمانشاه هنوز یک معبر گردشگری است/ جاذبه های گردشگری را به خوبی معرفی نکرده ایم

ایسنا/کرمانشاه به گفته یک فعال گردشگری، ضعف تبلیغات، عدم رویدادسازی، ضعف زیرساختها و مشکلات حمل و نقل باعث شده تا کرمانشاه کماکان به جای یک مقصد گردشگری، یک معبر گردشگری باشد.

یاور عبیری به مناسبت هفته گردشگری در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وجود پاره ای از چالش ها و خلاء ها در گردشگری کرمانشاه، اظهار کرد: وجود این مشکلات باعث شده تا کرمانشاه همچنان به عنوان یک معبر گردشگری باشد و به مقصدی برای گردشگران تبدیل نشود.

وی ضعف تبلیغات، عدم رویدادسازی، ضعف های زیرساختی و مشکلات حمل و نقلی را از مهمترین این مشکلات خواند و گفت: علیرغم اینکه در کرمانشاه تعدد جاذبه های گردشگری در حوزه های مختلف وجود دارد، اما متاسفانه در معرفی آنها ناتوان بوده ایم.

نایب رئیس جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی استان افزود: در دنیای امروز، تبلیغات حرف اول را در گردشگری می زند و اگر یک مقصد به خوبی معرفی شود، گردشگران زیادی به سمت آن سوق پیدا می کنند، درحالیکه ما در این کرمانشاه این موضوع را نداریم.

وی با بیان اینکه گردشگری کرمانشاه در حوزه تبلیغات گردشگری بسیار ضعیف عمل کرده، گفت: ما حتی نتوانسته ایم از ظرفیت کشور عراق که در همسایگی ما قرار دارد و بخش اقلیم کردستان آن با وجود قرابت های فرهنگی و زبانی زیادی که داریم نیز استفاده کنیم.

عبیری تاکید کرد:  اگر یک معرفی درست از کرمانشاه در اقلیم کردستان عراق صورت می گرفت، اکنون حجم قابل توجهی گردشگر از این منطقه به سمت کرمانشاه سرازیر می شد.

به گفته این فعال گردشگری دعوت از سفرای کشورهای مختلف، انجام تبلیغات محیطی در فرودگاه های بزرگ و بزرگراه های پرتردد کشور، برگزاری شب های فرهنگی کرمانشاه در عراق و در سایر استان های کشور و نیز خواهر خواندگی کرمانشاه با شهرهایی از نقاط مختلف دنیا می تواند به معرفی این استان و جذب گردشگر به سمت آن کمک کند.

وی یکی دیگر از مشکلات حوزه گردشگری کرمانشاه را عدم رویدادسازی عنوان کرد و گفت: چندسالی می شود که کرمانشاه در حوزه رویدادسازی موفق عمل نکرده و این مسئله روی ورود گردشگران تاثیر زیادی می گذارد.

عبیری با یادآوری سرازیر شدن گردشگران به استان در زمان برگزاری جشنواره انار اورامانات، عنوان کرد: عدم برگزاری چنین رویدادهایی در سالهای گذشته باعث عدم معرفی درست استان و کمرنگ شدن حضور گردشگران در استان شده است.

وی خاطرنشان کرد: در همین همسایگی کرمانشاه در پالنگان استان کردستان طی دو سه سال اخیر رویداد دف نوازی برگزار می شود که این رویداد توانسته بازتاب بالایی داشته و گردشگران داخلی و خارجی بسیار زیادی را به این منطقه بکشاند که ما نیز می توانیم چنین رویدادهایی را برگزار کنیم.

این فعال گردشگری در ادامه به ضعف های زیرساختی در حوزه گردشگری استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه هر زمان که حجم بالایی گردشگر به استان وارد شده با کمبود مراکز اقامتی و پذیرایی خصوصا در منطقه اورامانات مواجه شده ایم که بنظر می رسد با در نظر گرفتن مشوق هایی می توان سرمایه گذاران بیشتری را به این سمت بیاوریم.

وی به مشکلاتی که در حوزه حمل و نقل برای ورود گردشگران به استان وجود دارد نیز اشاره کرد و گفت: بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه در چند سال اخیر و نیز سرعت پایین قطار کرمانشاه با کوپه هایی فرسوده و قدیمی عاملی شده تا کرمانشاه در بحث حمل و نقل برای پذیرش گردشگران نیز با مشکلاتی مواجه باشد و این درحالیست که داشتن زیرساخت ارتباطی مناسب یکی از الزامات اصلی برای جذب گردشگر به شمار می رود.

عبیری تاکید کرد: علیرغم اینکه در برخی از مناطق استان از نظر زیرساخت جاده ای شرایط مناسبی داریم، اما در منطقه اورامانات که در ایام پیک سفر میزبان سیل گردشگران است، به دلیل باریک بودن جاده ها، ترافیک های چندکیلومتری تشکیل می شود.

وی در ادامه یکی از راه های تقویت ورود گردشگران به استان را همراهی با سایر استان های همجوار برای تشکیل محور گردشگری غرب ایران دانست و گفت: اگر استان هایی که در این منطقه هستند یک اهتمام ویژه داشته باشند، می توانند مانند مثلث کلاسیک گردشگری در مرکز ایران یک محور گردشگری را تشکیل داده و گردشگران زیادی را به سمت خود جذب کنند.

رئیس جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردشگری کشور یادآور شد: هرکدام از استان های غرب کشور دارای جاذبه های گردشگری زیادی هستند. برای نمونه ما در کرمانشاه دو اثر ثبت جهانی شده، مناطق طبیعی بکر و فرهنگ، آئین ها، نوع پوشش و رسوم خاص خود را داریم که می تواند برای بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی جذاب باشد، لذا اگر این چند استان با هم هم افزایی داشته باشند، گردشگرانی با سلایق مختلف به سمت این نقطه از کشور خواهند آمد.

انتهای پیام

نظرات

captcha