در گفت وگو با ایسنا تاکید شد

برای توسعه هوش مصنوعی به توسعه «علوم پایه» توجه شود

به اعتقاد عضو هیات علمی دانشگاه تهران هوش مصنوعی از علوم پایه است و اولین گام برای توسعه آن ایجاد تئوری های مرتبط با آن خواهد بود و از این طریق می توانیم صاحب این فناوری شویم، در غیر این صورت مقلد هستیم.

به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر موسوی موحدی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در جمع خبرنگاران علوم پایه را تنها محدود به یکسری حوزه ها ندانست و گفت: علوم پایه یک حوزه معرفتی است که شامل ترکیبی از حوزه های شیمی، فیزیک، زیست شناسی و ریاضی و زمین شناسی می شود تا ما وارد نامرئی ها شویم و گوهرهایی را پیدا کنیم و در اختیار سایر حوزه ها قرار دهیم.

وی با بیان اینکه این مفهوم علوم پایه در کشور ما جاری نیست، اظهار کرد: در کشور ما علوم پایه را جدا از رشته های دیگر می بینیم و حتی به قالب مدرن آن هم توجه نداریم، به این معنا که دنیای بزرگ علم با جریان های امروز فضای مجازی پیوند دارد که بنیانگذار آن نیز علوم پایه است.

موسوی موحدی با بیان اینکه طراحان ابزارهای الکترونیک موجود در زندگی ما مانند گوشی های همراه 6 جایزه نوبل را از آن خود کرده اند، یادآور شد: 4 مورد این جوایز در حوزه فیزیک و دو مورد در حوزه شیمی بوده است و به تدریج تبدیل به این ابزارها شده است. محققان، علم را از نامرئی ها به دست می آورند.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران اینترنت را نمونه دیگر ذکر کرد که مبتنی بر صفر و یک است و اضافه کرد: در آینده کامپیوترها مبتنی بر کوانتوم خواهند بود و پردازش ما را پر سرعت می کنند. همه اینها زایش علوم پایه است، ولی دیده نمی شود.

وی علوم پایه را علومی دانست که دیده نمی شود، ولی موجب توسعه کشورها می شود و خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم به سمت فناوری های نوظهور مانند کوانتوم و هوش مصنوعی و غیره برویم، علوم پایه نقش اصلی را دارد. چون زایش این علوم، از علوم پایه است.

موسوی موحدی زایش هوش مصنوعی را از علوم پایه دانست و اولین گام برای توسعه آن را ایجاد تئوری های مرتبط با آن عنوان کرد و گفت: از این طریق می توانیم صاحب این فناوری شویم، در غیر این صورت مقلد هستیم.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم پایه های جدیدی در هوش مصنوعی ایجاد کنیم، باید به پایه های علوم پایه آن متمرکز شویم که این علوم پایه هم شامل ریاضیات و هم سایر رشته های معرفتی می شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha